New Jersey gouverneur: cannabis legalisatie goed idee voor economisch herstel

"Het is een schepper van banen, zorgt voor meer belastinginkomsten voor de staat en het vinkt veel vakjes aan."

0
cannabis legalisatie legale cannabis verkoop Californië cbd onderzoek lever cannabis bezorging GW Pharma Sativex MS
- Advertentie -

Er zijn veel argumenten voor cannabis legalisatie. Een daarvan is het economische argument. Onder andere om die reden is deze website gestart. New Jersey is een van de staten die waarschijnlijk cannabis gaan legaliseren tijdens de verkiezingen in november. En die kans wordt alleen maar groter naarmate de corona crisis weer opleeft in de Verenigde Staten en er weer overal lockdowns worden opgelegd.

Cannabis legalisatie een goed idee voor economisch herstel

Phil Murphy, de Democratische gouverneur van New Jersey, gaf gisteren aan in een radio optreden dat cannabis legalisatie een goed idee is voor het economisch herstel wat nodig is na de corona crisis.

“Zoals je waarschijnlijk weet, ben ik daar vanaf dag één mee bezig geweest. De wetgeving is nog niet zo ver, maar absoluut. Dat is voor mij een ongelooflijk slimme manier om te doen, ” zei Murphy. “Het is geen nieuwe uitvinding. Het bestaat.”

Het is een schepper van banen, zorgt voor meer belastinginkomsten voor de staat(…)

“Het heeft een enorm stuk sociale rechtvaardigheid voor mij. Het overweldigende percentage personen dat in ons strafrechtsysteem wordt genageld, zijn gekleurde personen. In dat opzicht is het een goed idee ”, zei hij. “Het is een schepper van banen, zorgt voor meer belastinginkomsten voor de staat en het vinkt veel vakjes aan. Ik hoop dat we er eerder dan later zullen zijn.”

En vele mensen uit New Jersey zijn het met hem eens. Een peiling wees uit dat 61% van de bevolking voor de legalisatie van cannabis is.

Relevant voor Nederland en andere landen

En dat is natuurlijk ook relevant voor Nederland. Alhoewel er over de wietproef wel wordt gewaarschuwd voor mogelijk banenverlies in de coffeeshopsector, zullen er bij complete legalisatie vele banen bijkomen. Meer dan die er op dit moment zijn, die daarnaast nu voor een groot deel plaatsvinden in het zwart.

Wist je dat wij een cannabis industrie banen service bieden voor mensen die willen gaan werken in de cannabis industrie?  

 

Cannabis Industrie Awards 2023