Nieuw verkooprecord legale cannabis in Colorado: $192.2 miljoen

De verkoop van cannabis gaat altijd goed rond de dag dat cannabis wordt gevierd op 20 april, maar dit jaar was er zelfs een nieuw verkooprecord voor legale cannabis in Colorado.

0
legale cannabis colorado
- Advertentie -

Volgens de gegevens van het State Department of Revenue hebben de cannabiswinkels in Colorado in mei voor bijna $ 192,2 miljoen aan legale cannabis verkocht. De staat rapporteerde 42,9 miljoen dollar verkoop van medicinale cannabis en $ 149,1 miljoen recreatieve cannabis.

11% stijging ten opzichte van het vorige record

De verkoop steeg met 23% in april, wat doorgaans de grootste verkoopmaand is vanwege de 20 april, of beter bekend als 420. Dat is een stijging van 11% ten opzichte van de recordhoogte van $ 173,2 miljoen in augustus 2019. Alleen al Denver County was goed voor $ 43,9 miljoen aan verkopen, de county waarin de hoofdstad van Colorado Denver ligt.

Alleen al Denver County was goed voor $ 43,9 miljoen aan verkopen

De verkoop afname van medicinale cannabis leek voorbij toen in mei een een maandelijks record werd gevestigd. De verkoop van medicinale cannabis steeg in februari voorafgaand aan de corona crisis met 26,6 miljoen dollar. Toen begonnen de lockdowns, de quarantaine, en begon de nervositeit onder de de bevolking te verhogen, waardoor de verkoop in mei opliep tot bijna $ 43 miljoen.

Colorado op koers voor nieuw jaarlijks verkooprecord van legale cannabis

De verkoop van cannabis voor 2020 van januari tot mei, heeft al $ 779 miljoen bereikt. In dit tempo zal de staat de omzet van vorig jaar van $ 1,7 miljard zeker overtreffen.

Tot dusver heeft de staat van januari tot juni 167 miljoen dollar aan belastinginkomsten verzameld in 2020. Als de belastinginning consistent blijft, zou de staat uiteindelijk ongeveer 334 miljoen dollar aan belastingen voor 2020 kunnen innen. Dit zou ook de belastinginning van 2019 van 302 miljoen dollar overtreffen.

In dit tempo zal de staat de omzet van vorig jaar van $ 1,7 miljard zeker overtreffen

Colorado is sterk afhankelijk van de toeristenindustrie voor het inkomen van de staat. Veel van de skigebieden hadden hun seizoenen vroeg beëindigd toen het virus begon. Nu is het cruciale zomerseizoen alweer onderweg. De staat heeft reizen in de staat deze zomer aangemoedigd als een manier om de horeca te stimuleren. De staat voert advertentiecampagnes uit die zeggen dat er geen quarantaine-inspanningen tegen reizigers zouden zijn.