Waarom we de War on Drugs moeten beëindigen (TED Talk)

Ethan Nadelmann zijn TED Talk is een goed begin voor als je wilt weten waarom we de War on Drugs moeten beëindigen.

0
- Advertentie -

Dit jaar bestaat de Drug Policy Alliance alweer 20 jaar. De oprichter Ethan Nadelmann gaf in 2014 een uitstekende en veel bekeken TED talk over waarom we de War on Drugs moeten beëindigen. De video hebben we hierboven toegevoegd.

Over Ethan Nadelmann

Beschreven door Rolling Stone als “the point man” voor hervormingsinspanningen op het gebied van drugsbeleid en “the real drug czar”, wordt Ethan Nadelmann algemeen beschouwd als de uitstekende voorstander van hervorming van het drugsbeleid, zowel in de Verenigde Staten als daarbuiten. Hij richtte en leidde (van 2000 tot 2017) de Drug Policy Alliance.

Ethan werd geboren in New York City en behaalde zijn BA, JD en PhD aan Harvard en een master in internationale betrekkingen aan de London School of Economics. Van 1987 tot 1994 doceerde hij politiek en public affairs aan de Princeton University, waar zijn toespraken en geschriften over drugsbeleid internationale aandacht trokken.

Auteur van boeken, politieke publicaties, en graag geziene gast op TV

Hij heeft twee boeken geschreven over de internationalisering van strafrechtelijke handhaving – Cops Across Borders en (met Peter Andreas) Policing The Globe – en zijn geschriften zijn verschenen in de meeste grote media in de VS en in academische toptijdschriften (bijv. Internationale organisatie), beleidsbladen (Buitenlandse Zaken, Buitenlands Beleid, Washington Quarterly, Public Interest) en politieke publicaties van rechts (National Review) naar links (The Nation). Hij wordt regelmatig geïnterviewd door media, waaronder The Colbert Report, The O’Reilly Factor, Real Time with Bill Maher en nieuwsprogramma’s op alle grote Amerikaanse netwerken en tientallen netwerken elders. Zijn TED Talk, afgeleverd op TEDGlobal in Rio de Janeiro in oktober 2014, is meer dan 2 miljoen keer bekeken, met vertalingen in 28 talen.

In 1994 richtte Ethan het Lindesmith Centre op, een instituut voor drugsbeleid dat werd opgericht met de filantropische steun van George Soros. Een jaar later was hij medeoprichter van het International Harm Reduction Development (IHRD) -programma van het Open Society Institute. In 2000 fuseerde het groeiende centrum met de Drug Policy Foundation om de Drug Policy Alliance te vormen. Ethan is momenteel lid van de adviesraad van het Global Drug Policy Project (GDPP) van de Open Society Foundation en als adviseur van de Global Commission on Drug Policy. Hij heeft een sleutelrol gespeeld als adviseur drugsbeleid van George Soros en andere prominente filantropen, evenals gekozen functionarissen, variërend van burgemeesters, gouverneurs en staats- en federale wetgevers in de VS tot presidenten en ministers buiten de VS.

Meer diepgang? Lees heb boek ‘Chasing the Scream: The First Days and the Last Days of the War on Drugs’ door Johann Hari.