Boek Review: Chasing the Scream door Johann Hari

Ik denk niet dat ik ooit zoveel heb gehuild tijdens het lezen van een boek.

0
- Advertentie -
Dutch Passion

Toen ik al een tijdje werkte voor VOC Nederland, kon mijn collega Derrick Bergman niet zwijgen over dit nieuwe boek dat hij kocht: Chasing The Scream van Johann Hari.

Pas nadat ik het boek in handen kreeg, met de taak het van de ene collega naar de andere terug te brengen, besloot ik het tijdens een korte zomervakantie te lezen. En ik ben erg blij dat ik dat gedaan heb.

Chasing the Scream: The First Days and the Last Days of the War on Drugs

Net terug van de Hanfparade 2015 in Berlijn, was ik behoorlijk moe na een lange rit van Berlijn naar Nederland met wijlen Joep Oomen. Op een gegeven moment toen ik thuiskwam, vroeg ik me af, waarom doe je dit?

Het was de volgende dag dat ik Chasing The Scream oppikte en snel door de eerste 100 pagina’s bladerde.

Eerst het hartverscheurende verhaal van Billie Holiday, gevolgd door Arnold Rothstein die ik me herinnerde van de tv-hitshow Boardwalk Empire, helemaal naar Mexico en Canada.

Ik denk niet dat ik ooit zoveel heb gehuild tijdens het lezen van een boek

Ik denk niet dat ik ooit zoveel heb gehuild tijdens het lezen van een boek. Eerlijk gezegd ben ik een emotioneel persoon, maar toch. Na 5 verschillende hoofdstukken begonnen de tranen over mijn wang te rollen.

En dat is nogal wat, zeker voor een non-fictieboek.

Johann Hari slaagde erin om de verhalen van slachtoffers van de War on Drugs op een fascinerende manier vast te leggen en te formuleren.

Te denken aan het verhaal van de beroemde spreker en auteur Gabor Maté, bij velen bekend door zijn optredens in de Joe Rogan Experience-podcast, The Culture High, zijn TED-talk of een deel van zijn andere werk.

Johann Hari slaagde erin om de verhalen van slachtoffers van de War on Drugs op een fascinerende manier vast te leggen en te formuleren

Als je het boek hebt gelezen, kun je elk argument weerleggen dat de War on Drugs zou voortzetten. En dus wordt het een ongelooflijk waardevol stuk, niet alleen voor journalisten, overheden, onderzoekers en dergelijke, maar ook voor activisten en drugsgebruikers zelf.

De War on Drugs is onrechtvaardig en moet worden beëindigd. Johann Hari helpt je argumenten te formuleren om precies dat te doen.

Bestel Chasing the Scream op Bol.com