VS: Democraten stellen cannabis legalisatie stemming uit tot verkiezingen

Deze week werd bekend dat de Democraten het nu te riskant vinden om over cannabis legalisatie te stemmen en het uitstellen tot na de verkiezingen in november.

0
democratische partij cannabis trump cannabis onderzoek cannabis legalisatie amerikaanse congres more act joe biden drug czar
- Advertentie -

Eerder berichtten we dat er in de Verenigde Staten een historische stemming aan ging komen. Het Amerikaanse Congres ging namelijk voor het eerst stemmen over een cannabis legalisatie wet volgende week, The MORE Act. Gingen, want deze week werd bekend dat de Democraten het te riskant vinden en er liever pas na de verkiezingen in november over stemmen.

Had het kunnen zien aankomen

Als je dit stuk op Politico had gelezen, dan kwam dit niet als een verassing. Daarin schreven ze namelijk:

“Het landt midden in een patstelling tussen House Speaker Nancy Pelosi en het Witte Huis over een nieuwe wetsvoorstel voor coronavirus, waardoor zorgen ontstaan over de optiek van het focussen op marihuana tijdens een pandemie. Republikeinen bespotten Democraten op de Republikeinse Nationale Conventie omdat ze cannabisbedrijven essentieel genoeg verklaarden om open te blijven tijdens de begindagen van de pandemie, en maakten hen herhaaldelijk belachelijk omdat ze een voorziening hadden opgenomen om banken juridische dekking te geven voor het dienen van de cannabisindustrie in hun meest recente wetsvoorstel voor coronavirus.”

Wat is The MORE Act eigenlijk?

Het had de de eerste keer kunnen zijn dat een congreskamer stemt om cannabis uit de verboden middelen classificatie te verwijderen. Sinds de goedkeuring van de Controlled Substances Act van 1970, die cannabis in dezelfde categorie plaatste als heroïne als een door Schedule I gereguleerde stof, is dat niet meer voorgekomen.

De wet zou ook een aantal andere belangrijke wijzigingen in het federale beleid aanbrengen

De wet zou ook een aantal andere belangrijke wijzigingen in het federale beleid aanbrengen. Het staat artsen die zijn aangesloten bij de Veterans Administration bijvoorbeeld voor het eerst toe om medicinale cannabis aanbevelingen te doen aan gekwalificeerde veteranen die in legale staten wonen, en het stimuleert staten om door te gaan met beleid dat een einde maakt aan het stigma en de gemiste kansen van degenen met eerdere veroordelingen op laag niveau over cannabis. Indien goedgekeurd, stelt de MORE Act de Small Business Administration ook in staat om ondernemers en bedrijven te ondersteunen om voeten aan de grond te krijgen in de cannabisindustrie.

Meer kans in november

Hopenlijk in november met de Democratische President Joe Biden en meer (of zelfs een meerderheid) Democraten in de Senaat, is er meer kans. Maar zekerheid is er niet. Waar ze in ieder geval niet meer gaan stemmen over legalisatie in november is Nebraska.