Amerikaanse Congres gaat voor het eerst stemmen over cannabis legalisatie

De wet is nu al historisch.

0
democratische partij cannabis trump cannabis onderzoek cannabis legalisatie amerikaanse congres more act joe biden drug czar
- Advertentie -

Het Amerikaanse Congres zal nog deze maand voor het eerst stemmen over cannabis legalisatie door het van de lijst van federale Controlled Substances Act te verwijderen (de Amerikaanse versie van de Opiumwet). In Amerika hebben ze het over de The MORE Act: The Marijuana Opportunity Reinvestment and Expungement Act.

Update: Democraten stellen cannabis legalisatie stemming uit tot verkiezingen

Historische stemming over cannabis legalisatie in Amerikaanse politiek

De stemming is historisch, want het zou de eerste keer zijn dat een congreskamer heeft gestemd om cannabis uit de verboden middelen classificatie te verwijderen. Sinds de goedkeuring van de Controlled Substances Act van 1970, die cannabis in dezelfde categorie plaatste als heroïne als een door Schedule I gereguleerde stof, is dat niet meer voorgekomen.

“Doorgang van de MORE Act is essentieel om de misstanden van de federale criminalisering van marihuana echt recht te zetten(…)”

“Doorgang van de MORE Act is essentieel om de misstanden van de federale criminalisering van marihuana echt recht te zetten, en om voor eens en voor altijd toe te staan dat de meerderheid van de staten die cannabis voor medisch of volwassen gebruik hebben gelegaliseerd, dit beleid te omarmen, vrij van de dreiging van ongepaste federale vervolging of inmenging, ” zei NORML-adjunct-directeur Paul Armentano.

Eerder deze maand koos de democratische presidentskandidaat Joe Biden de Californische senator Kamala Harris als zijn running mate. Senator Harris is de hoofdsponsor van The MORE Act in de Senaat. Volgens nationale opiniepeilingen die zijn verzameld door de Data for Progress-denktank, steunt 62 procent van de waarschijnlijke kiezers – waaronder de meerderheid van de Democraten en Republikeinen – de doorgang van The MORE Act.

De House-versie van de wet, HR 3884, heeft momenteel meer dan 85 cosponsors, waaronder assistent-spreker Ben Ray Lujan; Democratische Caucus-voorzitter Hakeem Jeffries en caucus-vice-voorzitter Katherine Clark; en commissievoorzitters Maxine Waters, Jim McGovern, Raul Grijalva en Nydia Velazquez; en Cannabis Caucus co-voorzitters Earl Blumenauer en Barbara Lee.

The More Act gaat verder dan herindeling cannabis

Afgelopen november hebben leden van de House Judiciary Committee de House-versie van The MORE Act naar voren gebracht, wat de eerste keer in de geschiedenis markeerde dat federale wetgevers wetgeving hebben doorgevoerd om cannabis te verwijderen uit de Controlled Substances Act (CSA).

De wet zou ook een aantal andere belangrijke wijzigingen in het federale beleid aanbrengen. Het staat artsen die zijn aangesloten bij de Veterans Administration bijvoorbeeld voor het eerst toe om medicinale cannabis aanbevelingen te doen aan gekwalificeerde veteranen die in legale staten wonen, en het stimuleert staten om door te gaan met verwijderingsbeleid dat een einde maakt aan het stigma en de gemiste kansen van degenen met eerdere veroordelingen op laag niveau over cannabis. Indien goedgekeurd, stelt de MORE Act de Small Business Administration ook in staat om ondernemers en bedrijven te ondersteunen om voeten aan de grond te krijgen in de cannabisindustrie.

In november wordt daarnaast gestemd in verschillende staten over cannabis legalisatie. In Nebraska zal over medicinale cannabis worden gestemd, evenals in Mississippi en South Dakota. In New Jersey, Arizona, Montana en South Dakota wordt gestemd over volledige cannabis legalisatie.