Ook Nebraska gaat stemmen over medicinale cannabis legalisatie

Nebraska is een van de 3 staten geworden die in november gaan stemmen over medicinale cannabis. 4 staten gaan stemmen over volledige legalisatie.

0
Canopy Growth CEO legale cannabis verkoop maine nebraska Amerikaanse verkiezingen cannabis legalisatie amerikaanse congres more act georgia
- Advertentie -
Cannabis Industrie Awards 2022

De kiezers in Nebraska zullen in november mogen stemmen over de legalisering van medicinale cannabis. Gisteren werd bekend via een email van de groep Nebraskans for Medical Marijuana dat ze hebben voldaan aan de handtekening vereisten van de staat en dat de taal van de stembiljet niet in strijd is met de regels.

Nebraska gaat stemmen over medicinale cannabis legalisatie in november

Het initiatief wijzigt “de Grondwet van Nebraska om het recht te verlenen om cannabis en cannabisproducten en -materialen te gebruiken, bezitten, openen en veilig te produceren voor ernstige medische aandoeningen, zoals aanbevolen door een arts of verpleger.”

Nebraska is een van de slechts drie Amerikaanse staten die op gelijke hoogte blijft met de federale overheid wat betreft het voortdurende verbod op en criminalisering van cannabis.

Het was nog wel even spannend. Een advocatenkantoor diende een motie in bij de de staatssecretaris met het verzoek te verhinderen dat het initiatief op het stembiljet verschijnt, omdat het volgens hen in strijd was met de regel van de staat die één onderwerp omvat. Daardoor stemmaatregelen die meer dan één onderwerp bestrijken, worden uitgesloten.

Het bedrijf, dat zijn klanten niet openbaar maakte, voerde ook aan dat het voorstel “verwarring veroorzaakt” en “twijfel zaait over wat er na de verkiezingen zal worden toegestaan”.

Maar staatssecretaris Robert Evnen – ondanks dat hij onlangs drie gokgerelateerde initiatieven van de stembus heeft geschopt vanwege een enkel onderwerp – accepteerde het juridische argument niet en laat de cannabismaatregel door de kiezers beslissen.

3 staten stemmen over medicinale cannabis, 4 staten over volledige legalisatie in november

Eerder berichtten we al dat op de verkiezingsdag 4 Amerikaanse staten over cannabis mogen stemmen. Inmiddels zijn er wat bij gekomen. Naast dus Nabraska, zal ook over medicinale cannabis worden gestemd in Mississippi en South Dakota. In New Jersey, Arizona, Montana en South Dakota wordt gestemd over volledige legalisatie.

En natuurlijk zullen de kiezers ook de president kiezen. Dat gaat tussen Donald Trump namens de Republikeinen en Joe Biden met Kamala Harris namens de Democraten.