Mocht je het gemist hebben in verband met de corona crisis: in November gaat de Verenigde Staten naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. En als je niet op Trump wilt stemmen, wordt het Joe Biden. Tenzij Kanye West meer je ding is. Hoe dan ook. David Crosby (van inderdaad Crosby, Stills & Nash) riep via een tweet op richting Joe Biden om op het punt van cannabis legalisering het juiste te doen.

David Crosby tegen Joe Biden: legaliseer cannabis om de jeugd mee te krijgen

David Crosby tweette gisteren:

Vrij vertaald:

Ik steun je Joe Biden
Joe … pot is net als bier en wijn … het is oké … je kunt erover ontspannen
de staten zullen hoe dan ook allemaal legaliseren voor het belastinggeld
en
je krijgt geen steun van de jeugd door tegen te zijn
en je hebt ze nodig
je vriend croz

Bier en wijn doet denken aan Doede de Jong, vergadervoorzitter van Stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod en de bekendste wietkweker van Nederland.

Natuurlijk is het geen verrassing dat dit komt van David Crosby. David Crosby heeft net zoals Willie Nelson en Snoop Dogg, zijn eigen cannabis merk genaamd Mighty Croz.

Ook de individuele staten gaan stemmen

Naast de keuze voor het presidentschap, zullen inwoners van de Verenigde Staten ook over staat gerelateerde onderwerpen mogen kiezen. Meerdere staten gaan ook weer over de legalisering van cannabis stemmen dankzij een zogenaamd ballot initiative, een referendum.

Het ziet er naar uit dat 4 Amerikaanse staten gaan legaliseren: New Jersey, Arizona, Mississippi en South Dakota.

Op moment van schrijven staat het er in de Verenigde Staten als volgt voor:

cannabis legalisering VS
Blauw: Legaal. Donker groen: Legaal voor medicinaal gebruik. Licht groen: alleen CBD legaal. Grijs: illegaal. D: gedecriminaliseerd. Copyright: Lokal_Profil / CC BY-SA