VS: Democratische partij onthult cannabis standpunt

Het concept partij plan van de Democratische partij is uitgelekt met daarin het standpunt over cannabis en cannabis legalisering.

0
cannabis legalisatie legale cannabis verkoop Californië cbd onderzoek lever cannabis bezorging GW Pharma Sativex MS
- Advertentie -

Het ziet er naar uit dat de tweestrijd dit jaar in de Verenigde Staten zal gaan tussen Joe Biden en de huidige president Trump. Voor veel cannabis liefhebbers dus helaas geen Bernie Sanders, die op veel vlakken inclusief cannabis legalisering, veel progressiever is dan Joe Biden.

Democratische partij onthult standpunt cannabis legalisering

Gisteren tweette journalist Natalie Fertig, die over cannabis schrijft voor POLITICO, dat ze een concept van het partij plan heeft ingezien met daarin het standpunt over cannabis.

Vrij vertaald:

Drugsmisbruik valt onder gezondheidszorg, niet criminaliteit. Democraten vinden dat niemand in de gevangenis mag zitten alleen omdat ze drugs gebruiken. Democraten zullen het gebruik van cannabis decriminaliseren en het herindelen door middel van uitvoerende maatregelen op federaal niveau. We zullen de legalisering van medicinale cannabis ondersteunen en vinden dat staten hun eigen beslissingen moeten kunnen nemen over recreatief gebruik. Het ministerie van Justitie mag geen federale vervolgingen starten die op staatsniveau legaal zijn. Alle eerdere strafrechtelijke veroordelingen voor cannabisgebruik moeten automatisch nietig worden verklaard. En in plaats van het strafrechtsysteem erbij te betrekken, steunen democraten het toegenomen gebruik van drugsrechtbanken, interventies ter vermindering van schade en programma’s voor het omleiden van behandelingen voor degenen die worstelen met middelengebruiksstoornissen.

Democratische partij gaat niet ver genoeg

Meerdere stemmen gaan op vanuit de cannabis wereld dat de Democratische partij niet ver genoeg gaat, zoals ook David Crosby gisteren al tweette naar Joe Biden. Daarin hebben ze een punt, maar moet wel de kantekening worden gemaakt dat we dit de Republikeinen daarentegen niet zomaar zien nadoen.

Want er zijn steeds meer Republikeinen, politici en stemgerechtigden, voor legalisering van cannabis. Maar de top van de Republikeinse partij is zeer conservatief. En hoe graag ze ook propageren hoe belangrijk vrijheid voor hun is is, die vrijheid wordt door de Republikeinen in ieder geval nog niet gegeven aan de cannabis plant.