Johan van Laarhoven heeft de gevangenis in Vught verlaten

Johan van Laarhoven heeft vanochtend om 6.50 de gevangenis in Vught verlaten.

0
johan van laarhoven tukta
Johan van Laarhoven met zijn vrouw Tukta voor zijn opsluiting in Thailand.
- Advertentie -

Het moet een uitzonderlijke dag zijn geweest voor de familie van Laarhoven. Johan van Laarhoven werd vanochtend om 6.50 opgehaald door zijn broer Frans in Vught om de gevangenis te verlaten. Met enkelband weliswaar. Eerder werd zijn vrouw Tukta al vrijgelaten uit de gevangenis in Thailand.

Ontbijt smaakte Johan van Laarhoven prima

“Het ontbijt, met een zachtgekookt eitje smaakt hem prima”

“Hij is blij dat hij terug is”, zei zijn broer Frans tegen het Brabants Dagblad. “Het ontbijt, met een zachtgekookt eitje smaakt hem prima.”

Dat is hem ook zeker gegund. Na inspanningen van Minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus werd Johan na 5 ruim vijf jaar Thaise gevangenis eerder dit jaar in januari terug gehaald naar Nederland. Uiteindelijk zat hij nog zo’n 7 maanden in de PI Vught.

We spraken eerder met Bart Hissink op de Cannabis Industrie Podcast over deze langlopende zaak, nadat bekend werd dat Johan de gevangenis ging verlaten. Bart schreef de afgelopen vijf jaar vrijwel maandelijks met Johan en verzamelde een boekwerk aan correspondentie.

Onderzoek naar The Grass Company coffeeshops loopt nog

Onderzoek in ‘laatste fase’

De gevangenis heeft hij dus reeds verlaten, maar het onderzoek van het Openbare Ministerie (OM) waarin The Grass Company coffeeshops en de familie van Laarhoven is verwikkeld is in ‘laatste fase’. Aldus het OM eerder deze week.

Van Laarhoven zou twee keer zijn gehoord afgelopen dinsdag.

Van Laarhoven’s verhaal rode draad in serie ‘Cannabis’

Vanaf 30 september is het verhaal van Johan van Laarhoven een rode draad in de zesdelige serie ‘Cannabis’ op de KRO-NCRV. Wil je namelijk de zaak van Laarhoven uitleggen, moet je eerst de geschiedenis van het gedoogbeleid uitleggen. Wat precies is wat ze gaan doen.

Tot die tijd kan je de reportages van Cannabis News Network terug kijken mocht je meer weten willen weten van de details. De reportages zijn geproduceerd door Steven Kompier.