Vanaf 30 september documentaireserie ‘Cannabis’ op KRO-NCRV

De documentaireserie 'Cannabis' van Arjen Sinninghe Damsté en Robert Oey wordt 30 september voor het eerst uitgezonden op de KRO-NCRV.

0
documentaireserie Cannabis helmond Project C
- Advertentie -

Het hing al langer in de lucht, maar nu lijkt het eindelijk openbaar te zijn gemaakt. De documentaireserie ‘Cannabis’ van Arjen Sinninghe Damsté en Robert Oey wordt 30 september voor het eerst uitgezonden op de KRO-NCRV. Bekijk hier de trailer.

Grote rol Johan van Laarhoven in documentaireserie ‘Cannabis’

Het verhaal van Johan van Laarhoven is er een die inderdaad typerend is voor ons gedoogbeleid

Een grote rol is weggelegd voor Johan van Laarhoven, die vooralsnog vastzit in een Nederlandse gevangenis nadat hij meer dan vijf jaar heeft gespendeerd in een Thaise gevangenis in Bangkok. Het verhaal van Johan van Laarhoven, oud coffeeshopeigenaar van The Grass Company coffeeshops, is er een die inderdaad typerend is voor ons gedoogbeleid. Het was in Nederland al moeilijk om uit te leggen wat daar nu eigenlijk gebeurt is, maar het uitleggen aan een buitenlander was nog veel ingewikkelder. Immers, je moet daarvoor eerst het hele gedoogbeleid uitleggen.

Heel de cannabis geschiedenis komt aan bod

En dat lijkt precies te zijn wat ze hebben gedaan in deze nieuwe documentaireserie ‘Cannabis’.

In totaal zou het meer dan 300 minuten aan beeldmateriaal zijn

In de documentaireserie komen onder andere aan bod: de hippies in Kralingen, de Amerikaanse War on Drugs onder leiding van Richard Nixon en Harry Anslinger, de aanpassing van de Opiumwet, de IRT-affaire, de reorganisatie van het OM en de opkomst van rechts populisme. In totaal zou het meer dan 300 minuten aan beeldmateriaal zijn wat we te zien gaan krijgen.

Goed nieuws voor de Nederlandse discussie rondom cannabis

We hebben de documentaireserie natuurlijk nog niet gezien, maar we weten intern al langer dat het in de maak is. Meerdere mensen uit de cannabisindustrie zijn benaderd. Zoals we kunnen opmaken uit de eerste openbare berichtgeving, is de documentaireserie ons goed gezind. En dat geeft hoop. Immers door het op de publieke omroep uit te zenden, weet je automatisch een groot publiek aan te spreken wat normaliter misschien niet met cannabis bezig is. Voor de normalisatie van cannabis dus goed nieuws.