Bekijk de trailer van de zesdelige documentaireserie ‘cannabis’

Eindelijk de eerste beelden. En het ziet er goed uit.

0
cannabis 2doc npo2 serie documentaireserie persbericht reactie Openbaar Ministerie (OM)
- Advertentie -

Het eerste deel van de documentaireserie ‘Cannabis’ van Arjen Sinninghe Damsté en Robert Oey wordt 30 september voor het eerst uitgezonden op NPO2 om 20.25. Sinds deze week is er ook een trailer te zien, die er goed uit ziet.

Trailer zesdelige documentaireserie ‘Cannabis’

In de documentaireserie komen onder andere aan bod: de hippies in Kralingen, de Amerikaanse War on Drugs onder leiding van Richard Nixon en Harry Anslinger, de aanpassing van de Opiumwet, de IRT-affaire, de reorganisatie van het OM en de opkomst van rechts populisme. In totaal zou het meer dan 300 minuten aan beeldmateriaal zijn wat we te zien gaan krijgen.

Op de speciale pagina op de website van NPO2 staan ook de titels, beschrijvingen en uitzendata van iedere aflevering.

Die zijn als volgt:

Aflevering 1: Pioniers

Beschrijving: Als in 1970 het hasjgebruik wordt gedoogd bij het Holland popfestival in het Kralingse bos, breekt een tijd van pionierende ondernemers aan.

Tijd & datum: 30 september, 20.25u, NPO2

Aflevering 2: Paradijs

Beschrijving: Nederland ontpopt zich tot het Jamaica van Europa. Grammetjes worden kilo’s en het geld klotst tegen de plinten. Hoe lang gaat dit goed?

Tijd & datum: 7 oktober, 20.25u, NPO 2

Aflevering 3: Wildgroei

Beschrijving: Nederland zwicht voor de groeiende kritiek vanuit het buitenland op het drugsbeleid. Het jachtseizoen op de coffeeshop wordt geopend.

Tijd & datum: 14 oktober, 20.25u, NPO 2

Aflevering 4: Vergelding

Beschrijving: Voor de broer en advocaten van Van Laarhoven gloort een sprankje hoop aan de horizon: de Nationale Ombudsman gaat zich over de zaak buigen.

Tijd & datum: 21 oktober, 20.25u, NPO 2

Aflevering 5: Magistratelijk

Beschrijving: Minister van Justitie Grapperhaus vliegt naar Thailand en praat met zijn Thaise ambtgenoot. Zal hij Van Laarhoven naar Nederland krijgen?

Tijd & datum: 28 oktober, 20.25u, NPO 2

Aflevering 6: In rook op

Beschrijving: Johan van Laarhoven is eindelijk terug in Nederland, maar het is maar de vraag of Frans zijn broer snel in de armen zal kunnen sluiten.

Tijd & datum: 4 november, 20.25u, NPO 2