Juli opnieuw legale cannabis verkooprecord in Canada: 231 miljoen

April was nog een klein dipje ten op zichte van maart, maar sindsdien verbreekt Canada het eigen verkooprecord aan legale cannabis iedere maand.

0
canada juli legale cannabis verkooprecord
- Advertentie -
Cannabis Industrie Awards 2022

April was nog een klein dipje ten op zichte van maart, maar sindsdien verbreekt Canada het eigen verkooprecord aan legale cannabis iedere maand. Dat is te zien op de nieuwe tabelgegevens van Statistics Canada, die hierboven voor het afgelopen jaar zijn te zien.

Legale cannabis markt 2.77 miljard Canadese dollar waard

1.77 miljard euro op een populatie van 37 miljoen

Als het niet veel achteruit meer gaat, het is eerder aannemelijk dat het zal blijven stijgen, betekent dit als je die 231 miljoen vermenigvuldigd met 12 dat je uitkomt op 2.77 miljard Canadese dollar marktwaarde op jaarbasis. Dat is omgerekend zo’n 1.77 miljard euro op een populatie van 37.59 miljoen mensen.

Het is ook zeker nog niet gedaan met de zwarte markt, maar de legale markt snoept wel steeds meer af van de zwarte markt.

Steeds meer legale cannabis winkels in Canada

Er komen ook steeds meer legale cannabis winkels bij. Recentlijk zijn de meeste erbij gekomen in Ontario, wat verklaard waarom in Ontario de grootste groei zichbaar is. Ten op zichte van juni is daar een groei zichtbaar van 23%. Ontario is ook de provincie met de hoogste populatie in Canada. Naast de hoofstad Ottowa, ligt ook de grootste stad van Canada, Toronto, in Ottowa.

Ten op zichte van vorig jaar, kan je spreken van een verdubbeling aan verkoop van legale wiet.

meeste erbij gekomen in Ontario

Goed om te melden dat er naast de cannabiswinkels, ook andere manieren zijn om in Canada aan je wiet te komen. Er zijn namelijk legale bezorgservices en in verschillende provincies mag je voor eigen gebruik kweken.

Canada is trouwens het enige land dat echt legale cannabis winkels heeft. In de Verenigde Staten is het op federaal niveau nog altijd illegaal. Wel is er een poging om cannabis te legaliseren in de VS en die zou tot een stemming komen deze maand, maar is deze week uitgesteld tot na de verkiezingen in november.