Canada heeft nu meer legale cannabis winkels (1000) dan Nederland

De meeste winkels zijn in Alberta.

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

Canada legaliseerde cannabis in 2018 en heeft nu bijna twee keer zo veel legale cannabis (1000) winkels dan Nederland (~587), meldt BNN Bloomberg.

Meeste legale cannabis winkels zijn in de provincie Alberta


Alberta gaat aan de leiding met bijna 500 cannabiswinkels in de provincie, hoewel verschillende analisten hebben gezegd dat de markt verzadigd is en dat sommige winkels onlangs moesten sluiten vanwege moeilijke omstandigheden. Er zijn ook bijna 500 cannabiswinkels in Ontario die wachten op een volledige vergunning van provinciale toezichthouders, en verschillende waarnemers uit de sector verwachten dat deze winkels pas volgend jaar zullen worden geopend vanwege een achterstand in autorisatieverzoeken.

ook bijna 500 cannabiswinkels in Ontario die wachten op een volledige vergunning

Zat er aan te komen

Dat zat er aan te komen natuurlijk. In Nederland lopen de aantallen coffeeshops al jaren terug. Canada heeft een populatie van bijna 40 miljoen inwoners, iets meer dan twee keer zo veel als in Nederland. En Canada is ongeveer 250 keer groter dan Nederland.

Daarnaast staan de producenten van legale cannabis uit Canada te azen op wietproef deelname. Village Farms heeft zelfs al aandelen gekocht in DutchCanGrow. Onze tuinbouwsector doet al jaren zaken met de Canadezen.

Goed om te melden dat er naast de cannabiswinkels, ook andere manieren zijn om in Canada aan je wiet te komen. Er zijn namelijk legale bezorgservices en in verschillende provincies mag je voor eigen gebruik kweken.

Canada is trouwens het enige land dat echt legale cannabis winkels heeft. In de Verenigde Staten is cannabis op federaal niveau nog steeds illegaal. In Uruguay zijn er alleen cannabis clubs (waar je lid van moet worden) en apotheken waar je cannabis kunt krijgen.