Tuinbouwsector aast op wietproef, Royal Brinkman komt met Can Hub

Royal Brinkman, onderdeel van de Legale Cannabis Coalitie, presenteerde deze week een nieuw platform om initiatieven te assisteren: Can Hub.

0

De tuinbouwsector staat te popelen om mee te doen met de wietproef. Royal Brinkman, onderdeel van de Legale Cannabis Coalitie, presenteerde deze week een nieuw platform om initiatieven te assisteren: Can Hub.

Nederland is een grote speler in de tuinbouwsector

Naast de bekende groenten en fruit, wordt deze expertise ook al jaren geëxporteerd naar de Verenigde Staten en vooral Canada. Canada legaliseerde cannabis volledig in 2018.

De Canadese bedrijven schakelen maar al te graag Nederlandse hulp in en ondanks dat het nog niet mag in Nederland, assisteren we dus wel al op grote schaal in het buitenland.

Om je een idee te geven, de Nederlandse export van landbouwproducten in 2018 bedroeg ruim € 90 miljard. Terwijl de legale cannabis verkoop in 2020 hooguit rond de 20 miljard dollar zal bedragen.

Royal Brinkman start met Can Hub

Aan gfactueel.nl laat Leo Lievaart, commercieel manager bij Royal Brinkman International, het volgende weten:

“Wereldwijd is het legaliseringsproces van de recreationele en medicinale cannabisteelt al een aantal jaren ingezet. Ook wij zijn als kennispartner en toeleverancier hierin gestapt. En met succes. De opgedane ervaring heeft ons in staat gesteld om het digitale platform Can-Hub op te richten.”

Een kijkje op de Can Hub website laat in een direct zien dat er meerdere bedrijven bij zijn betrokken. Vanuit de huidige cannabis industrie vooral onbekenden. De enige die ons direct opvalt is Boveda, bekend van de zakjes die ervoor zorgen dat je wiet niet uitdroogt.

Op de website valt verder te lezen in de opening (vrij vertaald want de website is niet in het Nederlands):

Can-Hub levert aan de professionele cannabisindustrie, onze vestigingen en specialisten over de hele wereld. Met zijn wortels in de hightech kassenbranche.

Can-Hub-specialisten kunnen buigen over meer dan 135 jaar ervaring in het verhogen van zowel de opbrengst als de kwaliteit van alle soorten gewassen. Samen met onze partners investeren we in innovatie en ontwikkelen we teeltmethoden met de nieuwste technologie.

Producten worden geselecteerd op commercieel bewezen staat van dienst, met prioriteit voor GACP / GMP-conforme producten. We zijn trots om te zeggen dat onze specialisten efficiënte, hoogwaardige service leveren waarop u kunt vertrouwen.