Johan van Laarhoven zijn vrouw Tukta vrijgelaten uit Thaise gevangenis

Goed nieuws voor Johan van Laarhoven. Johan zijn vrouw Tukta is gisteren vrijgelaten uit de gevangenis in Thailand. Dat meldde RTL Nieuws.

0
johan van laarhoven tukta
Johan van Laarhoven met zijn vrouw Tukta voor zijn opsluiting in Thailand.
- Advertentie -

Goed nieuws voor Johan van Laarhoven. Nadat hijzelf na jaren inspanningen van de Justice for Johan campagne werd overgeplaatst naar Nederland, is er nu goed nieuws voor zijn vrouw Tukta. RTL Nieuws meldde gisteren dat Tukta is vrijgelaten uit de gevangenis in Thailand.

Johan van Laarhoven nog vast, Tukta vrij

Intussen zit Johan nog steeds zijn in Thailand opgelegde straf uit in een Nederlandse gevangenis na inspanningen van Minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus. Dat resulteerde erin dat de mede eigenaar van The Grass Company coffeeshops na 2004 dagen, ruim vijf jaar, werd getransporteerd naar Nederland.

Dat zou een grote verbetering moeten zijn, maar Johan kampt met veel gezondheidsproblemen door zijn verblijf in Thailand. Tot wel zestien aandoeningen.

Ondanks aandringen, mag hij de gevangenis niet uit om behandeld te worden

Ondanks aandringen, mag hij de gevangenis niet uit om behandeld te worden. Ook niet tijdens de corona crisis, wat hem fataal had kunnen worden.

Lopende zaak tegen The Grass Company coffeeshops

Ook loopt er nog steeds een onderzoek naar The Grass Company coffeeshops. De Tilburgse gemeente heeft geprobeerd de vergunning in te trekken, maar de rechter gaf de coffeeshops gelijk in een kort geding en dus bleven ze open. Het onderzoek loopt al jaren, maar behalve dan een stash die af en toe wordt gevonden, is er voorlopig nog geen zaak. Vooral opvallend gezien er een wietproef moet gaan plaatsvinden in Tilburg.

Wel heeft dit alles geresulteerd in de opsluiting van Johan van Laarhoven en zijn vrouw Tukta, die dus gelukkig eindelijk vrij is. Het vergelijk is al snel gemaakt met coffeeshop Checkpoint in Terneuzen, wat in het vizier kwam van het OM en uiteindelijk helemaal kapot is gemaakt.

Reportages Cannabis News Network

Steven Kompier volgde het proces jaren op de voet voor Cannabis News Network en produceerde meerdere reportages die een goed beeld geven van de hetze tegen van Laarhoven. Bekijk ze hieronder om meer te leren over deze complexe zaak, waarover een vooroordeel al snel is geveld.

 

Cannabis Industrie Awards 2023