Aurora, Aphria en Canopy Growth aandelen pieken

Nieuws over een afgekaatste fusie tussen Aurora en Aphria zorgde voor een piek op de beurs en nam Canopy Growth aandelen mee in de weg naar boven.

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

Wie de cannabis aandelen goed in de gaten houd, had al gezien dat afgelopen woensdag de aandelen van Aurora (NYSE:ACB), Aphria Inc. (NASDAQ:Apha) en Canopy Growth (NYSE:CGC) een piek doormaakten.

Fusie Aurora en Aphria voorlopig afgekaatst

De oorzaak hiervoor zou, volgens The Motley Fool, zijn dat de fusie tussen Aurora en Aphria voorlopig niet doorgaat.

Aandelen voor Aurora en Aphria gingen vervolgens omhoog en nam ook Canopy Growth aandelen mee als bijwerking

Aandelen voor Aurora en Aphria gingen vervolgens omhoog en nam ook Canopy Growth mee als bijwerking.

We zeggen voorlopig, omdat de kans bestaat dat ze er uiteindelijk toch wel uit gaan komen. Blijkbaar liepen de onderhandelingen stuk over wie de gefuseerde entiteit (de samenstelling van de raad van bestuur) zou leiden en de salarissen voor senior executives.

Fusie zorgt mogelijk voor cannabis gigant

Dat lijken echter items die in een toekomstige fusiepoging zouden kunnen worden uitgewerkt. Ondertussen hadden de grote lijnen van de fusie gezien dat Aphria-aandeelhouders de controle over 51% van de aandelen in de gefuseerde onderneming hadden overgenomen in een uitkoop van alle aandelen, terwijl Aurora-aandeelhouders de resterende 49% hadden gekregen. De partijen hadden ook voor ongeveer $ 200 miljoen aan kosten geïdentificeerd die door synergieën in een gecombineerde entiteit konden worden verminderd.

De fusie zou, indien voltooid, een “wereldwijde cannabis gigant” hebben gecreëerd

En natuurlijk zou de fusie, indien voltooid, een “wereldwijde cannabis gigant” hebben gecreëerd (volgens BBN Bloomberg) ter waarde van 3,5 miljard Canadese dollar ($ 2,6 miljard), die bijna $ 800 miljoen aan jaarlijkse verkopen in 25 landen zou opleveren, waardoor het bedrijf mogelijk voldoende schaal zou krijgen om zorgen voor dalende winstmarges.

De kans bestaat dat Nederland daar ook bij komt als een van deze Canadese bedrijven een aanmelding voor de wietproef binnen heeft. En de wietproef natuurlijk doorgaat.

Tijd om (meer) aandelen te kopen?

Intussen gokken investeerders er op dat de fusie binnenkort door zal gaan en daardoor zie je nu de aandelen stijgen. Natuurlijk zijn er geen garanties, maar het zou zo maar kunnen.