Undercover ‘CANNA vertegenwoordigers’ gebruikt in growshopwet handhaving

In een recente growshop vrijspraak staat dat de overheid undercover 'CANNA vertegenwoordigers' gebruikt voor de growshopwet handhaving.

Mauro Picavet
Mauro Picavet is de oprichter en eindredacteur van cannabisindustrie.nl, Highlife Cup jurylid, beheerde 7 jaar de Engelse cannabis cultuur website thestonedsociety.com, werkte 3 jaar voor Cannabis News Network, en is de secretaris van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod sinds 2016. Mauro is sinds 2012 actief in de cannabisindustrie.
- Advertisement -
Dutch Passion

Via advocatenkantoor Anker en Anker (ook bekend van de rechtszaak van Doede de Jong) kwam ons toe dat de voormalige eigenaar van growshop Garden Center/De Thuiskweker Leeuwarden vrijgesproken is van overtreding van de growshopwet. Maar wanneer je de uitspraak gaat lezen valt eigenlijk iets anders op.

Goed nieuws voor de growshops

Ten eerste goed nieuws dus. Niet alleen voor deze voormalige eigenaar, maar ook voor de andere nog opererende growshops in het land. Eerder werd al growshop Plantarium vrijgesproken in een bizarre zaak waarin zogenaamde grinders (om je wiet te verkruimelen) werden aangezien voor knipmachines, om maar iets te noemen.

Daar hadden we het bij kunnen laten, ware het niet dat toen we de uitspraak gingen lezen ons wel iets heel bijzonders opviel.

Undercover agenten ingezet voor growshopwet handhaving

In de uitspraak geeft het gerechtshof toe dat ze undercover agenten hebben die zich voordoen (of deden) als vertegenwoordiger van plantenvoeding bedrijf CANNA van 2015-2018:

Deze getuige heeft als vertegenwoordiger van Canna van 2015 tot januari 2018 steekproefsgewijs incognito en onaangekondigd De Thuiskweker bezocht om te controleren of De Thuiskweker zich aan (Opium)wetsvoorschriften hield. Hij heeft verklaard regelmatig te hebben waargenomen dat De Thuiskweker klanten afwees. Hij heeft niet het vermoeden gehad dat de Thuiskweker zich zou bezighouden met grootschalige hennepteelt of het faciliteren daarvan.

Mocht u zich dus afvragen hoe de handhaving van de growshopwet nu eigenlijk in werkelijkheid gaat, hier is uw antwoord. Verder zijn we zeer benieuwd wat CANNA hier eigenlijk van vind. Ik kan me voorstellen dat die er niet heel blij mee zijn.

Dit is dus waar uw belastingcenten naar toe gaan in de bestrijding van de ondermijning, zoals het overheidstermen heet.

Cannabis Industrie Awards 2021

Meer artikelen

Blijf cannabisindustrie.nl volgen

237VolgersVind ik leuk
702VolgersVolgen
540VolgersVolgen

Laatste cannabisindustrie nieuws

Cannabisindustrie.nl redactie

204 ARTIKELEN0 REACTIES
34 ARTIKELEN0 REACTIES
18 ARTIKELEN0 REACTIES
10 ARTIKELEN0 REACTIES