Het grote Rick Doblin (MAPS) interview

Rick is de oprichter van MAPS.org en wordt erkend als een van de leiders in onderzoek naar cannabis en psychedelica in Amerika.

0
Rick Doblin
- Advertentie -

In 2015 was de oprichter van deze website bezig met een Engelse cannabis cultuur website The Stoned Society. Een van de artikelen die een pareltje was en niet vergeten mag worden is het interview wat The Stoned Society correspondent Andrew Arnett afnam met Rick Doblin van MAPS. Hieronder volgt het stuk, vrij vertaald.

MAPS is opgericht in 1986 met als doel MDMA-goedkeuring te krijgen van de FDA voor medicinale doeleinden en blijft aandringen op legalisering van cannabis en psychedelica als geneesmiddelen op recept in therapie.

RICK WORDT ERKEND ALS EEN VAN DE LEIDERS IN HET PSYCHEDELICA-ONDERZOEK

Rick wordt erkend als een van de leiders in onderzoek naar psychedelica en terug te vinden in het boek Acid Test: LSD, Ecstasy, and the Power to Heal van Tom Schroder.

Hij heeft gestudeerd bij Dr. Stanislav Grof en heeft tal van onderzoeken gedaan naar psychedelica, waaronder The Good Friday Experiment, waarbij hij zich concentreerde op het verband tussen psychedelica en religieuze ervaringen, en een vervolgonderzoek uitvoerde naar Timothy Leary’s Concord Prison Experiment.

De Horizons-conferentie werd gedurende drie dagen gehouden op drie verschillende locaties, waaronder de New School for Social Research. Opgericht en geleid door Kevin M. Baltick en gepresenteerd door Horizons Media, Inc. in samenwerking met de Beckley Foundation, de Drug Policy Alliance en het Erowid Center. Meer dan 700 mensen woonden het baanbrekende evenement bij. Uitgelichte sprekers waren onder meer Robin Carter-Harris, MA, Ph.D., auteur Daniel Pinchbeck, Michael P. Bogenschutz, M.D., Draulio Barros de Araujo, PhD en Rick Doblin.

Rick Doblin interview

ARNETT: Wat doet MAPS nu met cannabis-onderzoek?

DOBLIN: We hebben een subsidie ​​van 2,1 miljoen dollar ontvangen van de staat Colorado voor onderzoek naar cannabis en PTSS. We maken ons net klaar om de definitieve DEA-goedkeuring te krijgen. Het zal bij John Hopkins zijn, en we proberen het overheidsmonopolie op de productie van cannabis te doorbreken. De subsidie ​​is afhankelijk van alle definitieve goedkeuringen. De staat Colorado gaf 8 miljoen dollar weg voor onderzoek naar cannabis en daar kregen we 2,1 miljoen van.

ARNETT: Het lijkt erop dat we midden in een psychedelische renaissance zitten. Wat is volgens jou de katalysator hiervoor?

DOBLIN: Het falen van de reguliere psychofarmacologie en het feit dat deze medicijnen zoveel doen. Ze bestaan ​​al duizenden jaren. MDMA en LSD zijn nieuw, maar maken nog steeds deel uit van deze traditie. Maar het andere deel is de veranderende houding ten opzichte van het drugsbeleid. Maar wat het echt deed, was een groep mensen bij de FDA, beginnend in 1992, waar we een adviescommissievergadering hadden, en ze besloten de wetenschap voor de politiek te plaatsen en psychedelica-onderzoek en cannabis-onderzoek toe te staan. Dat is de drijvende kracht, mensen bij de FDA zeggen ja, we staan ​​onderzoek toe.

ARNETT: Je pleit voor het gebruik van psychedelica bij psychotherapie. Wat is de rol van de psychiater in dit proces?

DOBLIN: De manier waarop we nu de Boulder-studie hebben, is dat de DEA alleen licenties voor Schedule 1-medicijnen aan psychiaters geeft, dus in de studie is de hoofdonderzoeker de psycholoog. We hebben een psychiater, die de Schedule 1-licenties heeft, hij komt ‘s ochtends, hij geeft de MDMA en dan vertrekt hij. Hij is er niet eens. Dan blijven de psycholoog en een student over. Dus ik zie dat de psychiater de sleutel zou kunnen zijn, omdat zij waarschijnlijk degenen zijn die een soort psychedelische kliniek runnen en waar een heleboel psychologen werken. We hebben deze vergadering op vrijdag met Paul Summergrad. Was u toevallig op de APA-conferentie?

ARNETT: Nee.

DOBLIN: Nou, het verbazingwekkende is dat de president van de American Psychiatric Association liet zien, eerst presenteerde hij een sessie van drie uur over psychedelische psychotherapie en daarna stond hij ons toe een tafel te kopen in de tentoonstellingshal met alle grote farmaceutische bedrijven om te praten over MAPS. Maar nog belangrijker, hij liet deze film zien waarin hij Ram Dass interviewde. Het hoofd van de psychiatrie van deze man bij Tufts, het hoofd van de American Psychiatric Association en hij staat op het punt met pensioen te gaan, omdat je direct na de conferentie met pensioen gaat en ze een nieuwe kiezen voor het volgende jaar. Dus hij praat over toen hij 19 jaar oud was, hij LSD deed en het veranderde zijn leven totaal en het leidde ertoe dat hij psychiater werd en hij hield dat soort van stil en hier staat hij nu op het hoogtepunt van zijn geloofwaardigheid. Steeds meer psychiaters raken hiermee bezig. De laatste paar presidenten van de APA hebben gesproken over hun gebruik van psychedelica, dus het wordt steeds gebruikelijker.

ARNETT: Is er een onvoorspelbaarheid voor psychedelica waardoor ze moeilijk te beheren zijn?

DOBLIN: Dat is het mooie ervan, omdat je het niet kunt voorspellen. Dus wat er gebeurt, is dat je een open ondersteunende houding hebt, een niet-directieve houding en wie weet wat er gaat gebeuren. Ik bedoel, dat is het probleem als je het voor de lol in een recreatieve omgeving gebruikt, omdat je niet kunt zeggen ‘ik ga gewoon lol maken’. Maar als je het in een therapie doet, is de onvoorspelbaarheid ervan is wat mensen uit hun starre patronen haalt die ze hebben gebruikt om zichzelf te verdedigen.

ARNETT: Betekent dit dat je denkt dat psychedelica alleen mogen worden gebruikt in een klinisch gecontroleerde omgeving?

“JE MOET WILLEN GAAN WAAR HET GAAT, WEET JE?”

DOBLIN: Ik denk dat het gevaarlijker is in een recreatieve setting dan in een klinische setting, maar ik denk dat het gepast is om te gebruiken in deze feestelijke setting. Je moet bereid zijn om te gaan waar het ook gaat, weet je? Dus komen we bij mensen die MDMA voor de lol hebben gebruikt, en ze herinneren zich trauma’s en dan zijn ze met vrienden en ze denken: ‘Als ik het mijn vrienden vertel, zullen ze denken dat het niet leuk is. Vervolgens proberen ze hun gevoelens te stoppen en eindigen ze het ergste dan voorheen. Maar als je openstaat voor wat er ook gebeurt, kan de recreatieve setting gemeenschappelijk zijn. Ik bedoel, mensen doen dat al duizenden jaren. Nogmaals, de ceremonies zijn groepsceremonies.

ARNETT: Waarom besloot je het Concord Prison Experiment voort te zetten? Kende je Timothy Leary?

DOBLIN: Ja, ik kende hem. Ik heb een favoriete foto van mij en hem. Maar de reden dat ik het Concord-experiment wilde doen, was omdat dat een van de beste studies in de hele wetenschappelijke literatuur is, dacht ik.

ARNETT: Het toonde aan dat psilocybine positieve resultaten had op recidive bij gevangenen.

DOBLIN: Ja, maar toen ik de follow-up deed, ontdekte ik dat hij de gegevens had vervalst. Je moet het vervolg lezen dat ik Concord heb gegeven, het staat op onze MAPS-website. Het staat in het Journal of Psychoactive Drugs.

ARNETT: Was Leary goed of slecht voor psychedelisch onderzoek?

DOBLIN: Ik denk dat hij meer goed dan kwaad heeft gedaan. Maar ik denk dat hij op veel manieren onverantwoordelijk was en ik voelde dat er iets heiligs is aan wetenschap en dat je je wetenschap niet mag fudgen. Maar ik denk dat hij voelde dat er van de andere kant zoveel propaganda kwam die de risico’s overdreef en de voordelen ontkende, dat hij de voordelen kon overdrijven en de risico’s kon minimaliseren. Maar dat is volgens mij niet gepast in de wetenschap.

Tekst en foto door Andrew Arnett.