Jamaica maakt cannabis industrie normen bekend

Jamaica maakt cannabis industrie normen bekend ter bescherming van zowel belanghebbenden als consumenten.

0

Het Bureau of Standards Jamaica (BSJ) heeft zeven normen ontwikkeld en vastgesteld, die richtlijnen en waarborgen zullen bieden om consumenten te beschermen en bedrijven zullen helpen bij het positioneren van hun cannabisactiviteiten voor de exportmarkt.

Bescherming van zowel belanghebbenden als consumenten

De BSJ, een agentschap van het ministerie van Industrie, Handel, Landbouw en Visserij, heeft de normen ontwikkeld als onderdeel van inspanningen om de cannabisindustrie in Jamaica te versterken en te ondersteunen.

zorgen dat het relevante beleid en de wetgevende kaders aanwezig zijn

Staatsminister van het ministerie Floyd Green zei gisteren tijdens de virtuele launch dat de normen een indicatie zijn van de inzet van de regering. Om te zorgen dat het relevante beleid en de wetgevende kaders aanwezig zijn. En de bescherming van zowel belanghebbenden als consumenten te vergemakkelijken.

Green prees ook het werk dat het bureau heeft gedaan om de normen bekend te maken:

“Ik ben erg blij dat het bureau bij de ontwikkeling van deze normen echt een allesomvattende en allesomvattende aanpak heeft gekozen. Ik moet een echt sterke technische commissie prijzen, bestaande uit de academische wereld, leden van het bureau, telers, licentiehouders en een brede dwarsdoorsnede van spelers in de cannabisindustrie die bij elkaar zijn gebracht en die met de urgentie van nu in beslag zijn genomen. Ze hebben echt de klok rond gewerkt om ervoor te zorgen dat we aan deze strenge normen voldoen.”

Jamaica trotse voorloper

Green wees erop dat Jamaica er trots op is niet alleen de eerste in de regio te zijn die is begonnen met een formele medicinale cannabisindustrie, maar de regio blijft leiden bij het ontwikkelen van dergelijke normen.

Hij zei dat de cannabisindustrie wereldwijd zich nog in de groeifase bevindt en dat deze internationale normen als zodanig zullen voortbouwen op de kleine hoeveelheid werk die al is verricht en zullen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van normen in deze zeer belangrijke industrie.

Jamaicaanse cannabis normen op een rijtje

  1. Praktijkcode voor het kweken van cannabis voor medisch, wetenschappelijk en therapeutisch gebruik
  2. Praktijkcode voor verwerking en behandeling van cannabisproducten voor medische, wetenschappelijke en therapeutische doeleinden
  3. Gids voor verpakking en etikettering van cannabisproducten van hars
  4. Praktijkcode voor het bepalen van de wateractiviteit in cannabis
  5. Standaardgids voor reiniging en desinfectie in een cannabisteeltcentrum
  6. Standaardgids voor het verwijderen van hars die cannabisgrondstoffen en downstream-producten bevat
  7. Standaard voor het toepassen van Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) -systeem voor cannabisproducten.