Canada verdubbelt verkoop legale cannabis in een jaar

Canada meer dan verdubbelde (119%) zelfs ten opzichte van vorig jaar.

0
legale cannabis verkoop canada
- Advertentie -

Canadese legale cannabiswinkels verkochten in juni voor meer dan $ 201 miljoen Canadese dollar (128.566.674,94 euro) aan cannabis, wat ongeveer 119% meer is dan de bijna $ 91,7 miljoen (58.654.547,72 euro) aan cannabisverkopen die de nationale cannabiswinkels een jaar geleden in dezelfde maand verkochten. Dat onthulde Statistics Canada op 21 augustus. De grafiek is hierboven te zien.

Zes maanden op rij legale cannabis verkooprecord in British Columbia

Een vergelijkbare trend doet zich landelijk voor

De grootste groei is in de Canadese provincie British Columbia, wat bekend staat om zijn goede wiet (de BC bud van vroeger, Amerikanen zegt het wel wat) en een bruisende cannabis cultuur. Dit is namelijk de zesde maand op rij waarin de legale cannabiswinkels in de provincie British Columbia producten met een recordwaarde hebben verkocht.

Een vergelijkbare trend doet zich landelijk voor, hoewel de verkoopstijging op jaarbasis niet zo substantieel is als in B.C.

Meeste cannabis is verkocht in de provincie Ontario

De meeste cannabis is verkocht in de provincie Ontario, waar de Canadese hoofdstad Ottowa toebehoort evenals Toronto. Daar werd in juni voor bijna 48,9 miljoen Canadese dollar (ruim 31 miljoen euro) verkocht aan legale cannabis.

Dat was net iets meer dan in de provincie Alberta werd verkocht. Daar werd namelijk voor 46,7 miljoen Canadese dollar (bijna 30 miljoen euro) aan legale cannabis verkocht.

Toename cannabis winkels

Een van de redenen daarvoor is de toename van het aantal legale cannabis verkooppunten. Inmiddels heeft Canada al meer cannabis winkels dan Nederland coffeeshops kent.

De grootste speler nu op de markt van legale cannabis winkels is High Tide geworden door de fusie met Meta Growth.

Meer studies in Canada

Ook worden er steeds meer studies gedaan. Recentelijk werd bekend dat ze in Canada beginnen met een baanbrekende studie naar medicinale cannabis, waarbij word gekeken naar de effectiviteit van de producten die openlijk te koop zijn. Een andere opvallende studie is een studie naar hoe de cannabis industrie de luchtkwaliteit aantast.

Intussen zijn van verschillende Canadese cannabis bedrijven aandelen te koop. Neem daarvoor vooral een kijkje op onze verzamelpagina over cannabis aandelen.