Onderzoek gestart naar invloed cannabis industrie op luchtkwaliteit

Er is een nieuw onderzoek gestart door de Universiteit van British Columbia, gesubsidieerd door de Canadese Overheid, naar de invloed van de cannabis industrie op luchtkwaliteit.

0
legalisering milieu cannabis cannabis petitie bonaire cannabis industrie luchtwaliteit legalisatie van cannabis JA21 Project C
- Advertentie -

Cannabis werd in oktober 2018 in Canada gelegaliseerd, en ondanks tal van tegenslagen – leveringsproblemen, hoge prijzen en verminderde winkelopeningen als gevolg van onder meer de corona crisis – blijft de cannabis industrie groeien. Toch is er weinig bekend over de impact van de cannabisplant op het milieu en daarmee de luchtkwaliteit, en de gemeenschap wanneer deze op grote schaal wordt gekweekt. Een nieuw onderzoek wil daar verandering in brengen.

Onderzoek naar de invloed van de cannabis industrie op de luchtkwaliteit

Het project wordt ondersteund door het New Frontiers in Research Fund van de regering van Canada

Om deze kenniskloof te dichten, zullen werktuigbouwkundige onderzoekers Naomi Zimmerman en Amanda Giang een innovatief mobiel laboratorium gebruiken. Hiermee kunnen ze uitgebreide datamodellering toepassen en strategische partnerschappen aangaan met nationale, provinciale en maatschappelijke organisaties om te onderzoeken hoe chemische emissies van cannabisplanten de luchtkwaliteit en volksgezondheid kunnen beïnvloeden.

Het project wordt ondersteund door het New Frontiers in Research Fund van de regering van Canada en zal worden uitgevoerd in samenwerking met het BC Centre for Disease Control, Metro Vancouver en het National Collaborating Centre for Environmental Health.

Met $ 250.000 Canadese dollar subsidie van de Canadese overheid

Dr. Zimmerman en Dr. Giang hebben onlangs een New Frontiers in Research Grant gekregen om de luchtkwaliteit en de gezondheidseffecten van industriële teelt van cannabis te bestuderen. Deze subsidie ​​van $ 250.000 Canadese dollar voor onderzoek met een hoog risico en hoge beloningen zal hen in staat stellen de terpenen en cannabinoïden te meten – emissies die gas geven van cannabisplanten – en te kijken of ze verder reageren om vervuilende stoffen te produceren die de gezondheid van de gemeenschap kunnen aantasten aan de luchtkwaliteit bijvoorbeeld, en wie het meest getroffen kan worden.

Het paar werkt samen met een interdisciplinair team

Het paar werkt samen met een interdisciplinair team dat hen in staat zal stellen om direct gemeenschapsimpact te creëren met hun werk. Ze worden bij het onderzoek vergezeld door mede-aanvrager Dr. Sarah Henderson, Senior Scientist bij het BC Center for Disease Control en universitair hoofddocent aan de School of Population and Public Health van The University of British Columbia, en werken samen met Esther Berube en Julie Saxton van Metro Vancouver, en Angela Eykelbosch van het National Collaborating Centre for Environmental Health. Uit besprekingen met zowel de CDC als Metro Vancouver was de kwestie van cannabisgerelateerde emissies als een aandachtsgebied geïdentificeerd, en na het betrekken van gemeenschapspartners bij de opbouw van het onderzoek, hopen Zimmerman en Giang dat de gegenereerde gegevens terug zullen gaan naar de gemeenschappen dat hielp het te genereren.

Interdisciplinaire samenwerkingen

Het team werkt niet alleen samen met provinciale en gemeentelijke instellingen, maar ook met de grotere gemeenschap.

Het team werkt niet alleen samen met provinciale en gemeentelijke instellingen, maar ook met de grotere gemeenschap. Met behulp van geurrapporten van het publiek om te helpen bij het opzetten van hun bemonsteringscampagne, zullen ze de aanwezige verbindingen meten met behulp van het Portable Laboratory for Understanding Human-Made Emissions, ook bekend als de PLUME-bus. Het PLUME-busje is een mobiel laboratorium dat is uitgerust om verontreinigende stoffen op te sporen, en met de NFRF-subsidie ​​kan het team gespecialiseerde sensoren toevoegen voor het meten van de cannabisspecifieke terpenen en cannabinoïden, en de verontreinigende stoffen die ze kunnen creëren voor de luchtkwaliteit door samen te voegen met andere componenten in de lucht. Door de gegevens van het PLUME-busje en de geurrapporten te combineren, kan het team een ​​geospatiaal visualisatiekader creëren dat hen een totaalbeeld geeft van hoe en waar cannabisgerelateerde emissies de lokale bevolking beïnvloeden. Dit zal hen ook in staat stellen om problemen aan te pakken met betrekking tot de vraag of bepaalde segmenten van de bevolking onevenredig te kampen hebben met gezondheidseffecten, hetzij door nabijheid of gevoeligheid.

Dr. Giang legt uit hoe de unieke mechanismen van de NFRF dit onderzoek mogelijk maken:

“Ik denk dat als we dit onderzoek afzonderlijk hadden gedaan, het niet zo sterk zou zijn geweest als we het vanuit deze verschillende invalshoeken zouden hebben nagestreefd. Maar nu kunnen we al deze verschillende datastromen – en al deze verschillende holistische dimensies van deze uitdaging – integreren op een manier waarvan ik eigenlijk denk dat het veel beter bruikbaar zal zijn voor besluitvorming en om de effecten daadwerkelijk te begrijpen op manieren die er toe doen beleidsmakers en ook lokale gemeenschappen.”

Het NFRF-programma moedigt interdisciplinaire samenwerkingen aan, maar ondersteunt ook risicovolle projecten, waardoor de uitkomsten onzeker zijn

De financiering stelt studenten uit verschillende disciplines ook in staat waardevolle onderzoekservaring op te doen, aangezien het team wordt vergezeld door drie studenten van werktuigbouwkunde, informatica en milieuwetenschappen die helpen bij de voorbereiding.

Het NFRF-programma moedigt interdisciplinaire samenwerkingen aan, maar ondersteunt ook risicovolle projecten, waardoor de uitkomsten onzeker zijn. Het belangrijkste doel van het team in de komende twee jaar is het genereren van eerste gegevens, die vervolgens kunnen worden gebruikt door potentiële beleidsmakers, of die kunnen worden uitgebreid met de industrie of internationale partnerschappen. “Dit is een kans voor Canadees-specifiek onderzoek dat echt impact kan hebben”, legt Dr. Zimmerman uit. Het project speelt in op een actueel probleem waarmee Canadezen worden geconfronteerd en heeft het potentieel om rechtstreeks bij te dragen aan lokale gemeenschappen. “Veel hiervan is in uitvoering; het beleid probeert in te halen waar we nu aan toe zijn. “