High Tide na fusie grootste netwerk legale cannabis winkels in Canada

De fusie creëert daarmee Canada's grootste cannabis retailer met 63 verkooppunten en $ 133 miljoen Canadese dollar aan jaarlijkse inkomsten.

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

High Tide Inc. en Meta Growth Corp. kondigden vorige week aan dat ze een definitieve overeenkomst zijn aangegaan op 20 augustus 2020, waarmee ze samen het grootste netwerk aan legale cannabis winkels vormen in Canada.

Grootste netwerk legale cannabis winkels in Canada

High Tide is hiermee momenteel de grootste retailer in Canada qua omzet geworden, met ongeveer $ 133 miljoen Canadese dollar op aan inkomsten op jaarbasis. Dat genereren ze door middel van 63 winkels in de Canadese provincies Ontario, Alberta, Manitoba en Saskatchewan.

De fusie combineert het netwerk van High Tide, de eerste beursgenoteerde cannabisretailer, met Meta Growth, een pionier op de Canadese markt met 33 winkels in zijn netwerk. Aandeelhouders van Meta Growth ontvangen 0,824 van een gewoon aandeel van High Tidevoor elk gehouden META-aandeel.

CEO van High Tide en Meta Growth over de fusie

“De combinatie met META is een keerpunt in de evolutie van High Tide nu we Canada’s grootste en sterkste cannabisretailer worden. In het afgelopen decennium heeft High Tide een sterke basis gelegd voor duurzame groei, en deze transactie is een ander voorbeeld van ons vermogen om onze strategie uit te voeren met klanten en aandeelhouders in gedachten, ” aldus Raj Grover, President en Chief Executive Officer van High Tide Inc.

“Deze fusie is een opwindende strategische onderneming die bedoeld is om te leiden tot een grotere aandeelhouderswaarde”

“De vastberadenheid om te slagen is altijd de sleutel geweest tot ons succes, en als de eerste beursgenoteerde Canadese cannabisretailer in onze referentiegroep die een positief gecorrigeerde EBITDA genereerde, zijn we verheugd om de enorme kracht van deze gecombineerde entiteit aan te tonen. Onder het leiderschap van Mark heeft META zich gevestigd als een formidabele speler en we zijn vereerd haar klanten, medewerkers en belanghebbenden te verwelkomen in de High Tide-familie. Ik wil beide teams bedanken en feliciteren met deze historische prestatie”, aldus de heer Grover.

“Deze fusie is een opwindende strategische onderneming die bedoeld is om te leiden tot een grotere aandeelhouderswaarde”, aldus Mark Goliger, CEO van Meta Growth. Beide bedrijven hebben een complementaire voetafdruk in de detailhandel en vergelijkbare bewezen operationele efficiëntiemodellen. We kunnen onmiddellijk profiteren van synergieën, marges vergroten en een dubbele schaal hebben voor de gezamenlijke IP- en huismerkinitiatieven van het bedrijf. Het nieuwe bedrijf is nu groter, beter en sterker met een positief momentum om door te breken naar nieuwe niveaus en winstgevendheid. Met tien jaar retailervaring ben ik ervan overtuigd dat Raj Grover, als CEO, dit bedrijf naar de volgende groeifase zal kunnen begeleiden. ”

Eerder werd al bekend dat Canada inmiddels meer legale cannabis winkels heeft dan Nederland coffeeshops heeft, nadat het cannabis volledig legaliseerde in 2018.