Legale cannabis winkels in Canada: start onderzoek naar WeedMaps

Verschillende prominente Canadese cannabiswinkels vragen de Royal Canadian Mounted Police om illegale winkels op Weedmaps uit te roeien.

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

Weedmaps, een van de concurrenten van Leafly, ligt nu ook onder vuur in Canada. Dat bericht BNN Bloomberg. Eerder lag het bedrijf al onder vuur in Californië voor het laten adverteren en promoten van illegale cannabis winkels. Nu gebeurt er in Canada iets vergelijkbaars.

Weedmaps nu ook onder vuur in Canada

Verschillende prominente Canadese cannabiswinkels vragen de Royal Canadian Mounted Police om Weedmaps grondig te onderzoeken om illegale cannabis winkels op het populaire online platform uit te roeien.

De ondertekenaars vestigden hun aandacht op Weedmaps

In de brief, medeondertekend door de hoofden van acht cannabiswinkels waaronder High Tide Inc. en Superette Inc., staat dat er meer moet worden gedaan om de verspreiding van illegale cannabis winkels en bezorgdiensten in heel Canada een halt toe te roepen. De ondertekenaars vestigden hun aandacht op Weedmaps, een website die fungeert als platform voor zowel legale als illegale cannabis winkels en bezorgdiensten in de brief die maandag aan RCMP-commissaris Brenda Lucki en plaatsvervangend commissaris Michael Duheme werd bezorgd.

“Met het oog op de onwil van Weedmaps om illegale marktdiensten in Canada stop te zetten en niet langer te profiteren van de opbrengsten van misdaden gepleegd in Canada, vragen wij u uw bevoegde onderzoekseenheden te instrueren om onmiddellijk te onderzoeken welke handhavingsmaatregelen kunnen worden genomen tegen de Canadese operaties”, staat in de brief.

Eerder in Californië hetzelfde probleem met illegale cannabis winkels

WeedMaps vermeldt duizenden illegale cannabisaanbieders in heel Canada op haar website, evenals enkele van de legale wietwinkels in Canada. Maar duidt geen verschil tussen de twee aan, waardoor verwarring bij de klanten ontstaat, aldus de brief.

WeedMaps vermeldt duizenden illegale cannabisaanbieders in heel Canada op haar website(…)

Omdat retailers en producenten die willen deelnemen aan de recreatieve cannabisindustrie in Canada duizenden dollars moeten uitgeven om de juiste licenties te verkrijgen die nodig zijn om wiet in het land te verkopen, kunnen illegale concurrenten op WeedMaps eenvoudigweg relatief onbelemmerd opereren en zijn ze niet aan hetzelfde verplichte, strikte regels als hun legale collega’s.

Ghost Management Group LLC, eigenaar van WeedMaps, kondigde vorig jaar plannen aan om in Californië gevestigde cannabisbedrijven zonder vergunning te onttrekken aan advertenties op haar site. Illegale exploitanten in zowel de VS als Canada lijken echter zonder enige gevolgen door te gaan met adverteren op het platform.

Inmiddels zijn er sinds de complete legalisering in 2018 in Canada meer legale cannabis winkels dan we in Nederland coffeeshops hebben.