Legale cannabis verkoop Californië: nieuw $348 miljoen record in juli

Het is nu al een goed jaar voor de legale cannabis markt in Californië.

0
cannabis legalisatie legale cannabis verkoop Californië cbd onderzoek lever cannabis bezorging GW Pharma Sativex MS
- Advertentie -

Californië behaalde in juli een record van $ 348 miljoen dollar aan legale cannabis verkoop, een nieuw maandelijks record sinds de start van de legale markt in 2018. Dat verkoopcijfer is afkomstig van Headset, een bedrijf voor het bijhouden van cannabis gegevens uit Seattle.

Nieuw legale cannabis verkoop record in juli

Vóór juli was de grootste maand voor de verkoop van cannabis in Californië in maart, toen veel winkeliers getuige waren van paniekaankopen door consumenten aan het begin van de corona crisis. Die maand bedroeg de omzet iets minder dan 332 miljoen dollar.

Over het algemeen is het nu al een goed jaar voor de legale cannabis markt in Californië

Over het algemeen is het nu al een goed jaar voor de legale cannabis markt in Californië, die zich na de start in 2018 nog steeds in een overgang van meerdere jaren bevindt. Alleen de verkoop in januari registreerde minder dan $ 300 miljoen dollar. De verkoop die maand bereikte $ 299,9 miljoen dollar.

De maandelijkse totalen van Californië in 2020 staan in schril contrast met 2019, toen de verkoop alleen de laatste drie maanden van het jaar boven de $ 300 miljoen uitkwam.

In de eerste maand van legale verkoop in Californië, in januari 2018, brachten legale cannabiswinkels slechts $ 100 miljoen binnen.

Wanneer gaat de VS eindelijk federaal cannabis legaliseren?

Onderzoek door een denktank van het Amerikaanse congres bewees recentelijk dat het legaliseren van cannabis grote schade toebrengt aan de winsten van Mexicaanse kartels. Desondanks is het maar de vraag of het op een landelijk niveau snel zal worden gelegaliseerd.

De Democratische partij is er nog niet uit en Joe Biden is sowieso geen fan van cannabis legalisatie. Zijn keuze voor Vice President, Kamala Harris, denkt er anders over. Maar ook dat zijn geen garanties. Daarnaast is vooralsnog Trump president en zal de Democratische partij eerst de verkiezingen in november moeten gaan winnen.

Hoe dan ook, er zullen naar verwachting 4 staten bij komen in november die cannabis legaliseren.