Acreage Holdings rapporteert resultaten tweede kwartaal 2020

Acreage Holdings is het bedrijf waar onder meer John Boehner in de raad van bestuur zit.

0
acreage holdings
- Advertentie -

Acreage Holdings heeft deze week zijn financiële resultaten gerapporteerd voor het tweede kwartaal van 2020. Leden van de Raad van Bestuur van Acreage Holdings zijn onder meer voormalig Republikeins Congreslid en voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten John Boehner, de voormalige Republikeinse gouverneur van Massachusetts Bill Weld, voormalige IBM Chief Financial Officer Douglas Maine en voormalige conservatieve premier van Canada Brian Mulroney. Daarnaast is het een samenwerking met Canopy Growth aangegaan.

Dit is wat Acreage Holdings rapporteerde in het tweede kwartaal van 2020

  • De gerapporteerde omzet in het tweede kwartaal bedroeg $ 27,1 miljoen, een stijging van 53% vergeleken met dezelfde periode in 2019 en een stijging van 12% in vergelijking met het eerste kwartaal van 2020.
  • De pro forma-omzet bedroeg $ 43,8 miljoen, een stijging van 70% in vergelijking met dezelfde periode in 2019 en een stijging van 16% in vergelijking met het eerste kwartaal van 2020.
  • Pro forma steeg de omzet in dezelfde winkel met 46%, het zesde opeenvolgende kwartaal met een groei met dubbele cijfers. Dezelfde omzetgroei werd aangedreven door een sterke groei van cheques en transacties.
  • De brutomarge bedroeg 41,4%, een afname van 150 basispunten ten opzichte van dezelfde periode in 2019, en een stijging van 30 basispunten in vergelijking met het eerste kwartaal van 2020. De brutomarge werd negatief beïnvloed door een afschrijving van $ 0,6 miljoen voorraden in verband met de sluiting van Form Fabriek. Exclusief deze kosten, die zich niet in toekomstige perioden zullen herhalen, zou de brutomarge 43,7% zijn geweest, een stijging van 80 basispunten op jaarbasis.
  • Het nettoverlies dat toe te schrijven is aan Acreage bedroeg $ 37,2 miljoen, terwijl het gecorrigeerde nettoverlies dat toe te schrijven is aan Acreage $ 11,1 miljoen bedroeg.
  • De pro forma aangepaste EBITDA was een verlies van $ 1,4 miljoen.

Interim CEO Bill van Faasen erg tevreden

“Ik ben erg tevreden met onze financiële resultaten over het tweede kwartaal. Onze heroriënteerde strategie werkt, zoals blijkt uit onze verbeterde marges en EBITDA. Elementen die hebben bijgedragen aan de verbetering van de resultaten, zijn onder meer het afstoten en sluiten van slecht presterende activa, effectieve kostenbeheersing en meer. Hoewel er nog veel werk aan de winkel is, vind ik het bemoedigend dat Acreage de hoek om is gegaan naar een versnelde weg naar winstgevendheid ”, aldus Bill Van Faasen, Interim Chief Executive Officer van Acreage.