GW Pharmaceuticals (NASDAQ:GWPH) rapporteert marginale winst

Het dankt de mindere resultaten aan het aantal mindere bezoeken aan patiëntenklinieken en instellingen tijdens de corona crisis.

0
gw pharmaceuticals pharma gwph
- Advertentie -

GW Pharmaceuticals (NASDAQ:GWPH), gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, boekte in het tweede kwartaal een marginale omzetgroei ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De schuld ligt volgens hun bij de uitdagingen die voortkwamen uit de corona crisis.

GW Pharmaceuticals rapporteert $ 121,3 miljoen winst

GW rapporteerde een winst van $ 121,3 miljoen voor het kwartaal dat eindigde op 30 juni – ongeveer hetzelfde als in de voorgaande periode.

Het nettoverlies van GW per kwartaal steeg licht tot $ 8,8 miljoen. Per product was de omzet van Epidiolex van $ 117,7 miljoen goed voor het grootste deel van de inkomsten van het bedrijf.

De Verenigde Staten waren de belangrijkste markt van GW, met een omzet van Epidiolex die $ 111,1 miljoen bereikte – of 92% van het totaal.

Dat is een verbetering van $ 5 miljoen ten opzichte van het eerste kwartaal.

Aantal bezoeken aan patiëntenklinieken en instellingen aanzienlijk minder tijdens corona crisis

In een telefonische vergadering met analisten zeiden leidinggevenden dat GW te maken kreeg met uitdagingen die voortkwamen uit de sluiting van medische centra vanwege de corona crisis.

“De overgrote meerderheid van de klantinteracties blijft op dit moment virtueel”

“De overgrote meerderheid van de klantinteracties blijft op dit moment virtueel”, zei Darren Cline, Chief Commercial Officer van de VS, tijdens het gesprek.

“We waren getuige van de verschuiving naar telegeneeskunde door providers en een aanzienlijke vermindering van het aantal bezoeken aan patiëntenklinieken en instellingen”, zei hij.

CEO Justin Gover zei dat de teams van het bedrijf in zowel de VS als Europa ‘actief betrokken waren bij externe kanalen’ met clinici die Epidiolex voorschreven.

In mei hadden leidinggevenden gewaarschuwd dat de pandemie gevolgen zou kunnen hebben voor de verkoop als minder patiënten hun arts bezoeken – en zo verliep het kwartaal.

Eind juli ontving Epidiolex de goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration om aanvallen te behandelen die verband houden met een derde medische aandoening.

De nieuwe goedkeuring, in juli verleend aan de Amerikaanse dochteronderneming van GW, Greenwich Biosciences, betekent dat het medicijn in de Verenigde Staten kan worden gebruikt voor de behandeling van aanvallen die verband houden met tuberous sclerosis.

GW Pharma cannabis aandelen zijn te koop op de Nasdaq als GWPH.