Reefer Madness (1936) anti-cannabis propaganda film: kijktip!

Bovenstaand vindt je de de volledige Reefer Madness film, die aantoont hoe het verbod op cannabis is gebaseerd op racisme.

0
- Advertentie -

Wat is de film Reefer Madness (1936)?

Deze ongegeneerde propagandafilm is in de volksmond bekend als Reefer Madness, maar oorspronkelijk bekend onder de titel Tell Your Children. Het is een cultklassieker geworden van komisch slechte cinema vanwege de gedateerde, alarmerende opvattingen over de gevaren van ‘cannabisverslaving’ en de overdreven symptomen daarvan.

Na de proloog op het scherm waarin staat: ‘Er moet iets worden gedaan om deze afschuwelijke dreiging uit te roeien’, begint Reefer Madness met een casestudy van het strakke WASP-stel Bill (Kenneth Craig) en Mary (Dorothy Short), middelbare scholieren die tennissen en drink thee op de veranda. Hun vriend Jimmy (Warren McCollum) stelt hen voor aan een cannabis handelaar genaamd Jack (Carleton Young), die Bill uitnodigt in zijn huis. Daar lachen ze des duivels, wordt er gedanst en piano gespeeld. Na één joint is Bill verslaafd en begint zijn leven uit elkaar te vallen. Hij begint met niet meer naar school te gaan en wordt een vaste klant in Jack’s appartement. Wanneer een bezorgde Mary Bill opspoort, krijgt ook zij een joint en begint ze oncontroleerbaar te giechelen terwijl ze agressief wordt betast door de bizarre verslaafde Ralph (Dave “Tex” O’Brien). Wanneer Bill de slaapkamer uit stormt, wordt Mary per ongeluk neergeschoten. Dit leidt tot een reeks schuldgevoelens en rampzalige gebeurtenissen, waaronder nog een aantal doden en gerechtelijke straffen voor psychiatrische instellingen, allemaal vanwege de duivelse wiet.

De film eindigt met de onheilspellende waarschuwing: “De gevreesde marihuana kan de volgende keer naar je zoon of de jouwe reiken!”

Belangrijkste reden om cannabis te verbieden is om te discrimineren

Het was destijds dat de eerste commissaris van het Federal Bureau of Narcotics, Harry J. Anslinger, en hoofdarchitect van het cannabisverbod, werd geciteerd:

“De belangrijkste reden om marihuana te verbieden is het effect ervan op de gedegenereerde rassen … Reefer laat donkere mensen denken dat ze net zo goed zijn als blanke mannen.”

Voor de verdieping, raden we ook het volgende filmpje van Cannabis News Network aan. Lees daarnaast ook ons interview met de wereldberoemde cannabis activist Dana Beal, waarin hij ook praat over racisme. En wil je echt alles weten? Lees dan het boek ‘Chasing The Scream: The First and Last Days of the War on Drugs’ van Johann Hari.