VS: Afgevaardigden Democratische partij stemmen tegen cannabis legalisatie

Het huidige plan zou daarnaast een stap terug zijn ten opzichte van het 2016-platform.

0
democratische partij cannabis trump cannabis onderzoek cannabis legalisatie amerikaanse congres more act joe biden drug czar
- Advertentie -

Het lijkt wel een soap gezien de ontwikkelingen rondom de Democratische partij in de Verenigde Staten en cannabis legalisatie. Joe Biden doet er al langer moeilijk over en recentelijk lekte het plan dan uit van de Democratische partij over cannabis. Afgelopen maandag stemde een meerderheid van Democratic National Convention (DNC) afgevaardigden met 105-60 tegen de legalisering van cannabis.

Plan ondersteunt decriminalisatie, medicinale cannabis legalisatie en vrijheid voor de staten omtrent recreatief gebruik

Het plan ondersteunde het decriminaliseren van het gebruik van cannabis en het legaliseren van medicinale cannabis, en voegt eraan toe dat het aan de staten moet worden overgelaten om hun eigen beslissingen te nemen over recreatief gebruik.

Het is onwaarschijnlijk dat het platform volledige legalisatie deze periode nog zal onderschrijven, aangezien Joe Biden het beleid niet ondersteunt. Hij steunt alleen federale decriminalisering, die opsluiting wegens bezit zou wegnemen.

huidige plan IS EEN stap terug van het 2016-platform

Maar Dennis Obduskey, een afgevaardigde die het legalisatie-amendement introduceerde tijdens de vergadering van de DNC-platformcommissie, merkte op dat het huidige plan een stap terug is van het 2016-platform.

Een 15-koppig panel, inclusief donateurs van zowel Biden als Sanders, stelde aanvankelijk het 80 pagina’s tellende platform samen. Veel van de teksten kwamen rechtstreeks uit de aanbevelingen van de gezamenlijke beleids-taakgroepen die de twee teams deze zomer hebben samengesteld als een poging om een eenheidsfront tegen president Donald Trump te tonen.

Maandag kwam de officiële platformcommissie van ongeveer 180 afgevaardigden virtueel bijeen om het document verder te wijzigen.

De volgende stap

De volgende stap is dat de bijna 4.000 leden van de DNC per mail stemmen over de vraag of ze het willen ratificeren voorafgaand aan de nationale conventie (DNC) van volgende maand.

De publieke steun voor legalisering van cannabis is gestaag toegenomen, met ongeveer 66% van de Amerikanen die het ondersteunt. Het is nog populairder bij Democraten (76%) en is legaal in 11 staten en het District of Columbia.