Caribische eiland St Lucia gaat cannabis legaliseren

Je had er wellicht nog nooit van gehoord, maar nu het Caribische eiland St Lucia cannabis gaat legaliseren, horen we er graag van.

0
St Lucia cannabis legalisatie
- Advertentie -

Het kabinet heeft groen licht gegeven voor het opstellen van wetgeving die een cannabis industrie in St Lucia zou vestigen en daarmee cannabis gaat legaliseren.

Minister van Handel en Investeringen Bradly Felix maakte de aankondiging afgelopen 28 juli bekend terwijl hij verslaggevers toesprak.

St Lucia gaat cannabis legaliseren voor persoonlijk, medicinaal en religieus gebruik

“We zijn hier vanmiddag als gevolg van een spraaknotitie die, niet bedoeld als woordspeling, de sociale media in de fik heeft gestoken”, zei Felix in de aankondiging grappend.

volledige legalisering van cannabis

De minister verwees naar een in omloop zijnde stemnota van Saint Lucia-voorzitter Andre de Caires, waarin hij sprak over de volledige legalisering van cannabis die naar St. Lucia komt.

Minister Felix corrigeerde hem en definieerde wat er precies was overeengekomen in het kabinet op maandag 27 juli: “Tijdens de kabinetsvergadering van gisteren was er consensus over de bevoegdheid van het ministerie van Handel en de procureur-generaal om het wetgevings- en regelgevingskader op te stellen om te helpen bij de implementatie van een cannabis industrie. Dat omvatte ook het kijken naar persoonlijk gebruik, religieus gebruik en medicinaal gebruik. ”

Felix zei dat ook het opzetten van een ‘licentieregeling’ voor de industrie werd gedekt.

De minister voegde eraan toe dat er ook toestemming is gegeven om te kijken naar de vernietiging van gegevens voor mensen die opgesloten zitten voor een hoeveelheid van “minder dan 30 gram”, zonder dat er sprake is van geweld.

Opzetten van een cannabis industrie

In zijn toespraak over de ‘laaiende’ stemnota die in omloop was, zei Felix: ‘Ik kan de heer de Caires in al zijn uitbundigheid waarderen, omdat hij iemand is die aan het roer stond om te vechten voor een andere kijk op de cannabis industrie. Ik denk dat hij meer dan 20 jaar vooruit is gesprongen en informatie met zijn collega’s heeft gedeeld en ik merkte in de gesproken notitie op dat hij sprak over volledige legalisatie. Ik heb sindsdien de heer de Caires opgeroepen en gezegd: ‘Ik heb u nooit volledige legalisatie aangegeven. Wat ik vanmorgen tegen je zei, was de omvang van onze discussie.’

vechten voor een andere kijk op de cannabis industrie

Felix legde verder uit: “Wanneer een zaak naar de kamers van de procureur generaal wordt gestuurd, komt er een ontwerpkader naar voren, dat vervolgens naar het kabinet komt, maar dat het zal moeten worden herzien door verschillende agentschappen, bijvoorbeeld de Orde en andere agentschappen. Voorwaarden om deze dingen te beoordelen en ons hun feedback te geven. Vervolgens gaan we met dat definitieve besluit naar het kabinet. Het kabinet herziet ook de ontwerpwetgeving in termen van doorgaan naar het parlement. Dit is dus waar we zijn. Het werk is net begonnen wat het betreft om dat kader te formaliseren. ”

Petitie in Bonaire gestart

Zoals je op het kaartje kunt zien hierboven, ligt het eiland van 539 vierkante kilometer oppervlakte niet ver van de eilanden onderdeel van ons Koninkrijk.

Ondanks dat ze bij ons Koninkrijk horen, is er geen gedoogbeleid of zijn er coffeeshops. Mede daarom werd er recentelijk een petitie gestart die oproept tot cannabis legalisatie in Bonaire.

Bekijk hieronder de video van de aankondiging.