Petitie voor legalisering cannabis in Bonaire

Er is een petitie gestart voor cannabis legalisering in Bonaire. Want wél onderdeel van het Koninkrijk, maar geen coffeeshops te vinden op Bonaire.

0
legalisering milieu cannabis cannabis petitie bonaire cannabis industrie luchtwaliteit legalisatie van cannabis JA21 Project C
- Advertentie -

Cannabis is niet legaal in Nederland, maar we hebben tenminste wel coffeeshops. In tegenstelling tot andere landen die onderdeel zijn van ons Koninkrijk. Mede daarom is er recentelijk een petitie gestart om de kweek en verkoop van medicinale en recreatieve cannabis te legaliseren op Bonaire.

Petitie: legaliseer cannabis in Bonaire

De tekst bij de petitie is in het Engels en hieronder vrij vertaald te lezen in het Nederlands:

Aangezien steeds meer staten over de hele wereld de legalisatie van cannabis in een of andere vorm blijven omarmen, is het een schande voor zowel de lokale bevolking van Bonaire als de cannabisvriendelijke toeristen die ons elk jaar bezoeken om dezelfde wetten te handhaven met betrekking tot cannabis die zijn 60 jaar op zijn plaats. Er zijn duizenden redenen waarom cannabis in de eerste plaats nooit illegaal had mogen zijn, ik geloof dat de meeste regeringsfunctionarissen daar tegenwoordig goed van op de hoogte zijn, maar zoals met veel dingen, sommige voor beter, sommige voor slechter, blijft Bonaire 10 jaren achter op een wereldwijde trend van cannabishervorming. Om het nog erger te maken, zijn er enkele vreemde bijzonderheden aangaande Bonaire als bijzondere gemeente van Nederland. Hoewel het kruid illegaal is, faciliteert het Nederlandse Ministerie van Gezondheid een bijzonder bedrijf in Nederland vrijstelling voor het produceren en leveren van apotheken met geïrriteerde cannabis verpakt in plastic containers.

De catch, vraag je? Ditzelfde bedrijf is het enige bedrijf dat op dit moment de apotheken op Bonaire voorziet van medicinale cannabis, het spreekt voor zich dat patiënten niet zo blij zijn met de kwaliteit, en voor een ex-koloniaal eiland als Bonaire is het nogal vreemd dat Nederland ons verbiedt om te produceren een plant hier dwingt ons om het toch van hen te kopen met belastinggeld, toch…

Verder is het een schande om te zien dat de lokale bevolking wordt geconfronteerd met onrechtvaardige en vaak onwettige straffen in aanwezigheid van moderne toeristen voor het overtreden van de wetten die Nederland en de eilandregering van Bonaire ervoor kiezen om te handhaven, maar die uiteraard niet op zichzelf van toepassing kunnen zijn.

In het Europese deel van Nederland mogen meer dan vijfhonderd coffeeshops recreatieve cannabis verkopen, terwijl de productie van zowel recreatief als medisch gebruik door de overheid gemonopoliseerd blijft, in de VS en Canada zijn er nu duizenden en duizenden cannabisapotheken en recreatieve winkels die consumenten voorzien van producten van duizenden en duizenden legale telers die belasting betalen en strikte gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen volgen.

Ik dring er bij zowel de Nederlandse als de lokale overheid op aan om het op zich te nemen om de wet van 1960 betreffende cannabis te veranderen, op een manier die de wetenschappelijke waarheid weerspiegelt en een echt besluit om de economie te versterken, banen te creëren en onze collectieve gezondheid te verbeteren, evenals die van de omgeving maakt ons al een beetje minder afhankelijk, zij het op de minste manier.

Duidelijke taal. Om de petitie te tekenen, klik op de link hieronder.

Klik hier om de petitie te tekenen.