Medicinale cannabis markt wereldwijd 38 miljard waard in 2024

Gegevens verzameld door Imarc Group schatten dat de wereldwijde markt voor medicinale cannabis in 2024 bijna 38 miljard euro bedraagt.

0
cannabis industrie canada vs internationale cannabismarkt KvK Canada VS wereldwijd medicinale cannabis industriële hennep legale cannabis verkooprecords
- Advertentie -

Cannabis groeit voortdurend als een populaire optie voor medische behandelingen vanwege de gunstige en diverse behandelingsopties. Meerdere landen hebben regelgevende medicinale cannabiswetgeving aangenomen om aandoeningen zoals kanker, chronische pijn, depressie, artritis, epilepsie, Gilles de la Tourette en vele anderen te behandelen. Landen zoals Argentinië, Brazilië, Canada, Denemarken, Duitsland, Italië, Luxemburg, Mexico, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, staan allemaal cannabis toe voor medische toepassingen.

Wereldwijde markt voor medicinale cannabis in 2024 38 miljard waard

wereldwijde markt voor medicinale cannabis in 2024 bijna 38 miljard euro waard

Gegevens verzameld door Imarc Group schatten dat de wereldwijde markt voor medicinale cannabis in 2024 bijna 38 miljard euro bedraagt.

In de Verenigde Staten is cannabis in sommige staten legaal, maar op federaal niveau wordt cannabis nog steeds vermeld als een Schedule I-stof, een categorie die ook drugs bevat zoals heroïne, LSD, ecstasy en peyote.

Echter zal het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden in september gaan stemmen over een wetgeving die het gebruik van cannabis op federaal niveau zou decriminaliseren.

Marijuana Opportunity Herinvestment and Expungement Act (MORE Act)

In de “Marijuana Opportunity Herinvestment and Expungement Act of 2019” of de MORE Act is Kamala Harris, kandidaat voor de Democratische Vice President, de hoofdsponsor van de Senaatsversie van de wet.

“De tijden zijn veranderd – marihuana mag geen misdaad zijn(…)”

“De tijden zijn veranderd – marihuana mag geen misdaad zijn. We moeten marihuana gaan reguleren en marihuana-veroordelingen uit de archieven van miljoenen Amerikanen schrappen, zodat ze verder kunnen met hun leven”, zei senator Harris vorige maand in een persbericht. “Nu marihuana legaal wordt in het hele land, moeten we ervoor zorgen dat iedereen – vooral gekleurde gemeenschappen die onevenredig zwaar zijn getroffen door de War on Drugs – een echte kans krijgt om deel te nemen aan deze groeiende industrie. Ik vind het geweldig om met voorzitter Nadler samen te werken aan deze tijdige en belangrijke stap naar raciale en economische rechtvaardigheid.”

Als deze wetgeving wet wordt, zal dat ongetwijfeld positieve gevolgen hebben voor de legalisatie van cannabis wereldwijd. En dus ook voor de cannabisindustrie. Eerder berichtten we al dat naar schatting de CBD markt in 2027 alleen al 34 miljard waard is.