Amerikaans onderzoek vindt zware metalen in 90% van de vloei

Een onderzoek uit Californië vond ten minste één zwaar metaal in 90 procent van de geteste vloei, pesticiden in 16 procent van de monsters.

0
kort geding wietproef initiatieven vloei pesticiden zware metalen blowverbod corona maatregelen grapperhaus
- Advertentie -

Een analyse door SC Laboratories Inc. uit Californië van 118 vloeipapier vond ten minste één zwaar metaal in 90 procent van de geteste papiersoorten, waarbij 8 procent ten minste één zwaar metaal bevatte in ‘concentraties boven de toegestane limieten’ in de staat voor inhaleerbare cannabisproducten. Lood was het meest aangetroffen zware metaal in de producten “met een aanzienlijke marge”, aldus het rapport.

Onderzoek vindt pesticiden en zware metalen in vloei

Pesticiden werden gedetecteerd in 16 procent van de monsters met 5 procent met niveaus boven de toegestane limieten. In totaal zou 11 procent van de 118 totale vloeipapier die in de studie is opgenomen niet verkocht mogen worden in de staat.

De studie omvatte 70 vloeitjes, 25 voorgerolde vloei, 20 sigaren ‘blunt’ vloei en drie op cellulose gebaseerde vloei

Het onderzoek omvatte 70 vloeitjes, 25 voorgerolde cones, 20 sigaren ‘blunts’ en drie op cellulose gebaseerde vloei. Van de vloei en voorgerolde vloei overschreed slechts één de Californische grenzen voor zware metalen, terwijl acht van de wikkels – 40 procent van de geteste – de staatsgrenzen overschreden. Alle drie de geteste cellulosepapieren overschreden de grenzen.

Voor pesticiden overschreed geen van de geteste vloeipapier of cellulosepapier de grenzen, en slechts één van de 20 geteste voorgerolde vloei overschreed de limieten. Echter, vier van de 19 blunt vloei overschreden de staatsgrenzen.

Conclusies getrokken uit het onderzoek

De onderzoekers concluderen dat “het niet verrassend is om een ​​prevalentie van zware metalen te vinden die wordt gedetecteerd in de vloeipapierproducten en op zichzelf niet als alarmerend moet worden beschouwd.” De studie toonde echter aan dat “er een breed scala aan concentraties van metaalverontreiniging in deze producten is, van een relatief laag niveau tot sterk vervuild.”

van een relatief laag niveau tot sterk vervuild

“Hoewel 11 procent van de vloei in deze studie zou falen boven de grenzen voor inhaleerbare producten in Californië, moet worden opgemerkt dat het papier slechts een fractie uitmaakt van de totale massa van een pre-roll product voor cannabis”, aldus de voorzitter van SC Laboratories en mede-oprichter Josh Wurzer in het rapport, wat betekent dat het veilig zou moeten zijn dat vloei in combinatie met ‘schone’ cannabis binnen de limieten zou vallen.

De producten die voor het onderzoek zijn gebruikt, zijn gekocht bij Amazon en bij verschillende retailers in Santa Cruz, Californië.

En in Nederland?

Als er iemand met de mogelijkheden in Nederland dit leest en hier zou kunnen uitvoeren, kunnen we dat alleen maar aanmoedigen.

Cannabis Industrie Awards 2023