Eerste hennep conferentie in Ghana komt er aan: HempTech

De conferentie zal zich richten op onderwijs en innovatie van industriële hennep en wat dat betekent voor Ghanese boeren, verwerkers, fabrikanten en buitenlandse investeerders.

0

Voor het eerst zal in Ghana de HempTech-conferentie georganiseerd worden in Accra op 18 en 19 december 2020. De Ghana HempTech-conferentie zal zich richten op onderwijs en innovatie van industriële hennep en wat dat betekent voor Ghanese boeren, verwerkers, fabrikanten en buitenlandse investeerders.

Focus op industriële hennep tijdens Ghanese HempTech

De organisatie is in handen van het Cooperative Executive Management Team (CEMT), wat samen werkt met zwarte boeren in de Verenigde Staten en Afrika op het gebied van landbouwbeheer en ontwikkeling, training en opleiding voor boeren en internationale handel in landbouwgrondstoffen.

De oprichter van CEMT zei in een persbericht: “Met het aannemen van de Narcotics Control Commission Act 2020 in december 2019 was er een misleide en overweldigende interesse in Ghana rond investeren in cannabis en het idee dat Ghana cannabis had gelegaliseerd. Maar ik wist wel beter… Ik ben in het afgelopen jaar drie keer naar Ghana gereisd en daar heb ik met verschillende parlementsleden, organisaties en boeren gesproken en wist ik dat onderwijs en beleid de topprioriteit moeten zijn voor lokale Ghanezen. Zodat ze de waarheid leren over niet alleen de hennepplant maar de hennepindustrie in het algemeen en hoe deze verschilt van cannabis. ”

Over de conferentie

De conferentie zal panels, presentaties en workshops bevatten over onderwerpen als: “Policy Development”, “Manufacturing Hemp”, “Soil and Land Use”, “Lab Testing”, “Outdoor vs. Indoor Grow” en “Hemp Product Development” laat het persbericht weten. De conferentie wordt afgesloten met een besloten netwerkreceptie met exposanten en voorbeelden van hennepproducten en toespraken van lokale Ghanese belanghebbenden.

“De bedoeling van dit evenement is om Ghana op te leiden en te inspireren om de beste stappen voorwaarts te zetten”

“De bedoeling van dit evenement is om Ghana op te leiden en te inspireren om de beste stappen voorwaarts te zetten in de nieuwe termijn van de president van de Republiek Ghana 2021-2025 en om samen te werken met de diaspora die experts zijn in deze branche. We kunnen onze broeders en zusters uit de hele Diaspora betrekken bij deze wereldwijde miljardenindustrie die zich in Ghana vormt als we samenwerken ”, aldus de oprichter van CEMT.

De locatie moet nog worden geselecteerd, maar de organisatie laat weten dat er al interesse is gewekt bij lokale Ghanese boeren, exposanten en buitenlandse investeerders uit heel Ghana, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.