Johan van Laarhoven 28 augustus vervroegd vrij uit gevangenis

Eindelijk.

0
johan van laarhoven tukta
Johan van Laarhoven met zijn vrouw Tukta voor zijn opsluiting in Thailand.
- Advertentie -

Na 6 jaar vastgezeten te hebben, voor het grootste deel in Thailand, mag Johan van Laarhoven 28 augustus vervroegd vrij. Dat meldt het NRC vandaag en is bevestigd door zijn advocaten Knoops en Spong.

Na zijn vrouw Tukta, nu ook Johan van Laarhoven vervroegd vrij

Eerder was Johan zijn vrouw Tukta al vrijgelaten uit de gevangenis in Bangkok

Eerder was Johan zijn vrouw Tukta al vrijgelaten uit de gevangenis in Bangkok, maar mag niet naar Nederland afreizen. Johan zit nog steeds vast in Vught, maar zal dus 28 augustus de gevangenis vervroegd verlaten. Dat gebeurt wel met een enkelband.

Vermoedelijk wordt als eerste gekeken naar zijn gezondheid. Johan kampt met veel gezondheidsproblemen door zijn verblijf in Thailand. Tot wel zestien aandoeningen.

Zelf smacht hij naar de hereniging met zijn familie, laat zijn advocaat Knoops weten.

Na inspanningen van Minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus werd Johan na 5 ruim vijf jaar Thaise gevangenis terug gehaald naar Nederland.

Lopende zaak tegen The Grass Company coffeeshops

Er loopt nog steeds een onderzoek naar The Grass Company coffeeshops. De Tilburgse gemeente heeft geprobeerd de vergunning in te trekken, maar de rechter gaf de coffeeshops gelijk in een kort geding en dus bleven ze open. Het onderzoek loopt al jaren, maar behalve dan een stash die af en toe wordt gevonden, is er voorlopig nog geen zaak. Vooral opvallend gezien er een wietproef moet gaan plaatsvinden in Tilburg.

Wel heeft dit alles geresulteerd in de opsluiting van Johan van Laarhoven en zijn vrouw Tukta, die dus gelukkig eindelijk vrij is. Het vergelijk is al snel gemaakt met coffeeshop Checkpoint in Terneuzen, wat in het vizier kwam van het OM en uiteindelijk helemaal kapot is gemaakt.

Reportages Cannabis News Network

Steven Kompier volgde het proces jaren op de voet voor Cannabis News Network en produceerde meerdere reportages die een goed beeld geven van de hetze tegen van Laarhoven. Bekijk ze hieronder om meer te leren over deze complexe zaak, waarover een vooroordeel al snel is geveld.