Cannabis Industrie Nieuwsbrief #4

De vierde cannabisindustrie.nl nieuwsbrief met alle artikelen die je niet mag hebben gemist in de afgelopen twee weken.

0
nieuwsbrief
- Advertentie -

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Cannabis Industrie Nieuwsbrief #4

Meest gelezen

Het meest gelezen artikel van de afgelopen twee weken ging over het nieuws dat vanaf 30 september de documentaireserie ‘Cannabis’ op KRO-NCRV te zien zal zijn.

Wietproef

28 juli kwam de mogelijkheid tot wietproef inschrijving tot een einde. In totaal zijn er 149 aanmeldingen, waarvan enkele in de openbaarheid zijn getreden. Over de procedure zelf heeft Jef Martens van Supscore voor ons een analyse gemaakt. Jef is een business analyst en hielp mee met een aanvraag.

En verder…

De stad Denver in Colorado maakte bekend waaraan de afgelopen 6 jaar cannabis belastingen aan zijn besteed. Met een nieuwe acquisitie is Curaleaf nu het grootste cannabis bedrijf ter wereld. En Aphria gaat een samenwerking aan met CannDoc uit Israël. Een nieuwe studie deed onderzoek naar Cannabis Social Clubs in Europa en vond clubs in 13 verschillende landen. En er was meer onderzoek. Zo kwam er uit een denktank van het Amerikaanse Congress dat de legalisatie van cannabis de winsten van de Mexicaanse kartels pijn doet. Een rechter gaf de Rabobank gelijk en mag een coffeeshop weigeren. En Hempflax investeert in cannabis nanotechnologie.

Columns

De eerste column van cannabis ondernemer Gerrit Jan ten Bloemendal over de Cannabis Kieswijzer, onze oprichter Mauro Picavet kijkt terug op de eerste maand. En Gweedo brak een lans voor industriële hennep.

Podcasts

Twee nieuwe Cannabis Industrie Podcasts. Een met cannabis ondernemer en mede oprichter van de coffeeshopbond PCN en de Cannabis Kieswijzer, Gerrit Jan ten Bloemendal. En eentje met medicinale cannabis gebruiker en activist Marjon Fisher.

Veel lees en luister plezier!

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.