Column: onze oprichter Mauro Picavet over de naam, planning en lancering

Het is augustus en dat betekent dat de eerste maand voor cannabisindustrie.nl er op zit. Goed moment om zelf weer eens in de pen te klimmen voor een column.

0
NBA gary payton cannabis canada
- Advertentie -

Ik begin met de website zelf. De lancering daarvan viel niet geheel toevallig samen met de wietproef aanmelding. Wel überhaupt het idee. Tijdens de corona crisis was ik op een gegeven moment naar de aandelen markt aan het kijken, waarna ik al snel ook de cannabis aandelen opzocht. Al snel kwam de vraag in me op: waarom is er geen website over de zakelijke kant van cannabis in het Nederlands? Natuurlijk zijn ze er in het Engels, ik noem MJBIZDAILY als grote voorbeeld, maar in het Nederlands zijn het vooral cultuur websites zoals CNNBS waar ik later deze week weer een tweewekelijkse column voor mag indienen. Wat ik ook blijf doen en leuk is.

Lees ook: Welkom op cannabisindustrie.nl

Naam, planning en lancering

tot mijn verbazing was het domein nog vrij

Na het idee, heb ik aardig wat tijd gespendeerd aan het zoeken naar een naam. In het begin stond er Financiële Cannabis Dagblad boven. Klinkt wel mooi, maar het was te lang. En de afkorting bezet. Evenals andere varianten. Bij toeval tikte ik cannabisindustrie.nl in, gezien dat de kern van het onderwerp is. En ja hoor, tot mijn verbazing was het domein nog vrij. Later kocht ik ook nog cannabisindustrie.be en hennepindustrie.nl in, die overigens als je er nu naar surft verwijzen naar de categorieën ‘België‘ en ‘industriële hennep‘.

Toen er een naam en idee was, ben ik gaan werken aan een structuur en content plan. Daarna was het content schrijven en vooruit werken tot in augustus. Al met al was het even hard werken, maar goed te doen. Ook een maandje verder besef ik me dat het goed te doen is vooralsnog, vooral dankzij de planning.

En toen kwam daar ineens het nieuws dat de wietproef aanmelding van start zou gaan op 1 juli. Nu was ik toch al aardig ver, maar ik had eigenlijk in eerste instantie niet gepland nu al live te zijn met de website. En dus besloot ik de dag erna live te gaan op mijn verjaardag, zodat ik het momentum van een verjaardag nog even meepakte.

Ik probeer de beginnersfouten van mijn eerste website niet over te doen

Sindsdien was het even wennen aan de nieuwe realiteit van het runnen van een website, maar ik heb het eerder gedaan. Alleen niet eerder zo gestructureerd. Op dat gebied probeer ik de beginnersfouten van mijn eerste website niet over te doen.

Genoeg om over te schrijven

Ook de vraag of er wel genoeg te schrijven zou zijn in het Nederlands over de cannabis industrie kan ik volmondig ja op antwoorden. Natuurlijk was het smullen afgelopen maand met de wietproef, maar er is ook genoeg buitenlands nieuws en ik vind het te gek om juist andere mensen aan het woord te laten met bijvoorbeeld columns. Ook de podcast gaat steeds beter en dat blijf ik wekelijks doen.

Ik noemde het dan ook eerder al in een podcast ‘economisch activisme’

Verder kijk ik met trots naar de website wanneer ik hem ‘s avonds voor me zie. Ik wilde dat zo’n website zou bestaan in Nederland, dus heb ik hem zelf maar gemaakt. Nu heb ik ook niet alle wijsheid in pacht, maar door experts uit hun vakgebied aan het woord te laten denk ik dat het samen een mooie verzameling is. En waarmee we politieke druk kunnen uitoefenen. Ik noemde het dan ook eerder al in een podcast ‘economisch activisme’.

Niet zozeer alleen maar om de economische, industriële kant van de plant in het zonlicht te zetten. Maar juist ook om de misstanden aan de kaak te stellen.

Lees ook: Welkom op cannabisindustrie.nl