Deze initiatieven loten mee om de wietproef

De volgende wietproef initiatieven hebben openbaar kenbaar gemaakt dat ze mee willen loten om een vergunning.

0
kort geding wietproef initiatieven vloei pesticiden zware metalen blowverbod corona maatregelen grapperhaus
- Advertentie -

Gisteren was de laatste dag dat aspirant wietproef kwekers zich aan konden melden. Na een zeer korte periode van 27 dagen en 6 weken sinds het bekend werd gemaakt, is de wietproef aanmelding gesloten. Wie gaan het worden?

Update, 5 juni: 2 (Linsboer B.V. / The Plug en Cookies) van de 10 telers wietexperiment zijn toegewezen na BIBOB, 4 op korte termijn

Deze initiatieven hebben zich kenbaar gemaakt

De volgende initiatieven hebben in ieder geval openbaar kenbaar gemaakt dat ze mee willen loten om deel te nemen aan het wietexperiment. Loten, want het ziet er naar uit dat die minimum van 10 om te gaan loten wel wordt gehaald.

Stichting Joinus

Stichting JOINus is een intiatief rondom de modelkwekers uit Bierum zoals ze ook wel bekend zijn, John en Ines.

Project C

Een van de meest uitgesproken initiatieven is Project C, waar we ook al meermaals over hebben bericht. We gaan er dan ook van uit dat het is gelukt met de aanmelding.

Legale Cannabis Coalitie / DutchCanGrow

Die andere wietproef aspirant waar we het meest van horen is de Legale Cannabis Coalitie, oftewel DutchCanGrow. DutchCanGrow kreeg eerder al een miljoenen investering van het Canadese Village Farms. Ook de tuinbouwsector met Royal Brinkman behoort hier toe. Ook hun aanvraag is ingediend.

QATI

We hebben contact met QATI, maar verder dan deze tweet en een onvolledige website is er niets over te vinden.

CANBUITEN

CANBUITEN is een team van drie personen en hebben jarenlange internationale ervaring in de landbouw en de IT. Met dit plan willen zij aantonen dat er buiten legaal cannabis geteeld kan worden op redelijk (relatief) grote schaal. En dat je heel goed een gesloten cannabisketen kunt organiseren die transparant, duurzaam en veilig is. “Aardappels en uien telen boeren immers ook niet in een gebouw of een kas” zeggen ze op de website.

Vertice Industries

Tijdens een recente High Tea Potcast werd bekend dat ook Vertice Industries zich heeft aangemeld voor de wietproef.

Thuisgeteeld

“Het buitenbeentje” zo zeggen ze zelf. Thuisgeteeld.nl (website nog niet live). Verder schrijven ze:

Waar de concurrentie plant in grote kassen die 24/7 bewaakt moeten worden, met kostbare beveiligde transporten, maandelijkse huur en de electriciteits rekening pakt Thuisgeteeld dat anders aan. Thuisgeteeld roept de hulp in van 4000 thuistelers in de postcodes van de gemeentes waar het experiment plaatsvindt. Bestaande ervaren thuistelers die legitieme inkomsten willen maar zeker ook de nieuweling die een groene lucratieve hobby zoekt.

Het is een platform waar de hobbykweker de liefhebber 1-op-1 ontmoet, en zaken kunnen doen. Zaken waarover Thuisgeteeld 21% accijns betaalt, conform drank en tabak. En er 5% oplegt om het platform draaiend te houden.

Het gaat om vele miljoenen voorheen gederfde rijks en gemeente belastingen.
Denk ook aan de vrijkomende politiecapaciteit ingezet voor de bestrijding van de momentele producenten van dit plantje dat al even lang bestaat als de liefhebber ervan.

De thuisteler tekent voor max 5 planten, zo bio mogelijk gekweekt, geen burenoverlast, sample testing en de inkomsten eerlijk opgeven. Thuisgeteeld doet ook aan huisbezoek in geval van klachten.

Het platform richt zich hoofdzakelijk op de minder bekende variëteiten maar waar toch een publiek van liefhebbers voor bestaat.

Daarnaast kunnen coffeeshops tenders uitzetten voor een hele oogst (max een kilo) van een bepaalde variant die zij in het assortiment willen hebben.

Er zijn recensies en thuistelers hebben toegang tot advies en benodigdheden.

Thuisgeteeld.nl is thuis in een land waar steeds meer online handel gedreven wordt en waar vele duizenden burgers momenteel best een witte bijverdienste kunnen gebruiken.

‘Groene vingers moeten kunnen lonen voor het algemeen nut’ is ons motto.

Fresh Harvest BV

Fresh Harvest BV is samen met Leli Holland een van de twee wietproef aspiranten die wilt gaan kweken in Drachten. Verder is er weinig over bekend.

Leli Holland BV

Leli Holland BV is dus die andere wietproef aspirant in Drachten. Over Leli Holland is wat meer bekend. Zij hebben ook een website.

Deze initiatieven hebben het niet gehaald

De deadline was kort. Zeer kort zelfs. Dat zorgde ervoor dat meerdere initiatieven het net niet hebben gehaald.

KEMP

KEMP is een van die initiatieven die niet doorgaat.

En de rest?

Voor de rest blijft het gissen. Wel zijn we als redactie er vrij zeker van dat er meer dan 10 aanvragen zijn ingediend. De verwachting is dat in het najaar de gelukkigen bekend worden gemaakt. Mocht u graag uw eigen intiatief in dit artikel hebben staan, kunt u met ons contact opnemen.

Om meer te leren over de wietproef, lees ook onze wietproef reconstructie.