Fresh Harvest BV meldt zich als tweede wietproef aspirant in Drachten

Dat ze het beiden gaan worden als twee van de in totaal tien telers in het wietexperiment, lijkt zeer onwaarschijnlijk.

0
aanmelden wietproef wietexperiment etten-leur project c grow solutions experiment gesloten coffeeshopketen drachten

De Leeuwarder Courant heeft weer een een wietproef aspirant bekend gemaakt. Het laat weten dat Fresh Harvest BV zich gemeld heeft in Drachten om te gaan kweken in de voormalige schakelkastenfabriek van Eldon aan de Tussendiepen. Dat is dezelfde straat waar ze eerder ook al bekend maakten dat een wietproef aspirant zich wilt vestigen.

Lees ook: Deze initiatieven loten mee om de wietproef

Fresh Harvest BV en Leli Holland BV willen wiet kweken in dezelfde straat in Drachten

Dat ze het beiden gaan worden als twee van de in totaal tien telers in het wietexperiment, lijkt zeer onwaarschijnlijk. Drachten ligt in de gemeente Smallingerland waarvan de burgemeester Jan Rijpstra al eerder aangaf een wietproef kwekerij wel te zien zitten tegen de Leeuwarder Courant. “Wiet moet gewoon uit de illegaliteit. We hebben hier aardig wat hennepplantages opgerold en huizen gesloten. Door wiet te legaliseren, ban je criminaliteit uit. En wordt het telen een gewone bedrijfstak.” aldus burgemeester Rijpstra eerder.

Opvallend is hoe de Leeuwarder Courant nu voor de tweede keer met naam en toenaam de locatie en de naam van het bedrijf bekend maakt

Opvallend is hoe de Leeuwarder Courant nu voor de tweede keer met naam en toenaam de locatie en de naam van het bedrijf bekend maakt. In het stuk gaan ze zelfs nog verder dan dat. En maken ze ook de naam van de andere aspirant bekend, Leli Holland BV.

Verder staat er nog een vreemde zin in het stuk: “Elke teler zal jaarlijks op een controleerbare manier 6500 kwalitatief goede hennep moeten produceren voor de tachtig coffeeshops die deelnemen aan de proef.” 

Wat? Okay, nu is het duidelijk. De journalist heeft er de ballen verstand van en/of ze zitten niet te wachten op een wietkwekerij in Drachten. De burgemeester en de gemeenteraad gaan er uiteindelijk over. Eerder deze maand nog werd een coffeeshophouder uit Drachten schuldig bevonden zonder strafoplegging in een voorraad zaak.

Wietproef selectie pas bekend gemaakt begin 2021, start levering aan coffeeshops in 2023

De verwachting is dat begin 2021 de selectie bekend wordt gemaakt. De goed ingevoerde en ervaren Eric Uleman van CannNext liet eerder al doorschemeren dat hij verwacht dat de eerste levering aan de coffeeshops pas in 2023 zal plaatsvinden in dit tempo.

Lees ook: Deze initiatieven loten mee om de wietproef