Curaleaf koopt Grassroots voor 830 miljoen, nu grootste cannabis bedrijf

Curealeaf heeft de acquisitie van Grassroots voltooid voor 830 miljoen dollar, waardoor Curaleaf nu het grootste cannabis bedrijf ter wereld is geworden.

0
hplvd wietproef project c etten leur heerhugowaard
- Advertentie -

Curaleaf Holdings, Inc., een van de grootste verticaal geïntegreerde cannabismaatschappijen in de Verenigde Staten, kondigde recentelijk aan in een persbericht dat het de acquisitie van Grassroots (GR Companies Inc.) heeft voltooid. Grassroots is de grootste verticaal geïntegreerde multi-state operator in de Verenigde Staten. De overname van Grassroots breidt de aanwezigheid van Curaleaf uit van 18 naar 23 staten, waarbij het gecombineerde bedrijf activiteiten heeft met meer dan 135 dispensary-licenties, 88 operationele dispensary-locaties, meer dan 30 verwerkingsinstallaties en 22 teeltlocaties met 1,6 miljoen vierkante meter aan teeltcapaciteit.

Reactie Joseph Lusardi, CEO van Curaleaf

“De succesvolle acquisitie van Grassroots markeert de uitbreiding van Curaleaf naar nieuwe verticaal geïntegreerde markten in het Midwesten, waarmee onze positie als marktleider in de VS stevig wordt verstevigd. Deze zeer complementaire combinatie brengt twee bedrijven samen met een gedeelde visie om het leven van patiënten en klanten te verbeteren met een hoge kwaliteit cannabis wellness- en lifestyleproducten. Ik heet al onze nieuwe Grassroots-collega’s, patiënten en klanten welkom in de Curaleaf-familie terwijl we onze missie nastreven om levens te verbeteren door duidelijkheid te geven over cannabis en vertrouwen rond consumptie, ” aldus Joseph Lusardi, CEO van Curaleaf in een persbericht. Hij vervolgd: “De integratie van Grassroots zal naar verwachting onmiddellijk bijdragen aan onze financiële prestaties, met onze ongekende schaal die aanzienlijke kansen biedt om de krachtige consumentenmerken van Curaleaf te benutten, evenals nieuwe vormfactorinnovaties in onze uitgebreide nationale aanwezigheid.”

Afronding van de transactie versnelt de strategische uitbreiding van Curaleaf naar Illinois en Pennsylvania

Afronding van de transactie versnelt de strategische uitbreiding van Curaleaf naar Illinois en Pennsylvania, die tot de grootste en snelst groeiende cannabismarkten in de Verenigde Staten behoren. Nadat de deal is afgerond zal Curaleaf een gelicentieerde aanwezigheid op cannabis hebben in staatsmarkten, waaronder Arizona, Connecticut, Florida, Illinois, Pennsylvania, Maryland, Massachusetts, Maine, Nevada, New Jersey, New York, North Dakota en Vermont.

De teelt- en verwerkingsactiva in Illinois zijn overgedragen en de formele goedkeuring om bepaalde winkels over te dragen wordt verwacht. Operaties in Maryland die eerder bij Grassroots waren aangesloten, kunnen na afloop van de wettelijke bewaarperiode worden overgedragen aan Curaleaf, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder en naleving van beperkingen op eigendom of controle van meerdere teelt-, verwerkings- en dispensary-licenties in de staat.

Reactie Mitchell Kahn, mede-oprichter en CEO van Grassroots

“Zowel Grassroots als Curaleaf worden gedreven door een vergelijkbare, positieve cultuur en we zijn verheugd om onze krachten te bundelen, schaalgrootte en een gecombineerde strategische visie toe te voegen om een ​​dominante positie in de industrie te creëren.” Mitchell Kahn, mede-oprichter en CEO van Grassroots in het persbericht. Hij vervolgd: “Deze kans zou niet tot stand zijn gekomen zonder de kracht van ons zeer bekwame executive team, dat in een ongekend tempo een indrukwekkend portfolio heeft opgebouwd met faciliteiten in zeer competitieve markten. We kijken ernaar uit om ons talent en onze middelen te integreren om een ​​geweldig bedrijf voor consumentenproducten op te bouwen – een bedrijf dat zich toelegt op het produceren en leveren van hoogwaardige, veilige en effectieve cannabisproducten aan de klant. ”

Curaleaf nu grootste cannabis bedrijf ter wereld

Met de acquisitie van 830 miljoen dollar van Grassroots maakt het Curaleaf tot het grootste cannabis bedrijf ter wereld, aldus CNN. Verwacht wordt dat de omzet van Curaleaf tot 1 miljard dollar per jaar zal stijgen. Curaleaf is op de beurs aanwezig (CSE: CURA) (OTCQX: CURLF), maar niet op de NYSE of NASDAQ.