Koeltorens Canadese cannabis bedrijf Organigram verantwoordelijk voor legionella uitbraak

15 mensen zijn naar het ziekenhuis moeten gaan.

0
organigram
- Advertentie -

Organigram (NASDAQ:OGI) bevestigde vorige week tegen CBC Canada dat koeltorens bovenop de cannabis kwekerij in Moncton vorig jaar een uitbraak van legionella in de stad veroorzaakten, waarbij 15 mensen naar het ziekenhuis werden gestuurd.

Organigram betreurt de situatie

“Organigram betreurt ten zeerste de impact van dit incident op leden van onze gemeenschap en hun families vorig jaar”, zei het bedrijf donderdag in een verklaring. Het bedrijf heeft verder geen uitspraken gedaan.

Organigram betreurt ten zeerste de impact van dit incident op leden van onze gemeenschap en hun families vorig jaar

Het Canadese Ministerie van Volksgezondheid onthulde de uitbraak op 1 augustus en kondigde aan dat het voorbij was op 12 september. Destijds weigerde de provincie vrij te laten waar de uitbraak begon.

CBC News diende verschillende verzoeken om informatie in om meer te weten te komen over de bron van de uitbraak.

De laatste batch werd vorige week vrijgegeven en voor het eerst werd de naam van het bedrijf niet verduisterd.

Koeltorens vaker oorzaak van uitbraken

Uitbraken zijn vaak terug te voeren op koeltorens aldus CBC. Het mechanische systeem kan deel uitmaken van het koelsysteem van een groot gebouw. Warmte wordt afgevoerd door water in de torens te sproeien.

de combinatie van warmte en water kan een voedingsbodem zijn voor legionellabacteriën

Maar de combinatie van warmte en water kan een voedingsbodem zijn voor legionellabacteriën als het systeem niet goed wordt onderhouden. Nevel van de torens kan de bacteriën kilometers ver in de omgeving brengen.

Er zijn geen aanwijzingen dat de producten van Organigram zijn aangetast.

Het bedrijf zegt dat testen sinds de uitbraak bacterieniveaus in het systeem hebben gevonden die “binnen aanvaardbare grenzen” liggen.

Extra taak voor de NVWA in het wietexperiment

Het lijkt ons dan ook een goed plan als de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) het controleren van koeltorens in het experiment gesloten coffeeshopketen dan ook grondig, vaak en goed controleerd. Een dergelijke situatie willen we uiteraard koste wat het kost in Nederland vermijden.

Cannabis Industrie Awards 2023