Cannamax en Fyta bevestigd als 4e en 5e telers voor wietexperiment

Eerder werden al The Growery bevestigd, evenals Cookies en Linsboer B.V. (The Plug).

0
aanmelding wietproef wietexperiment experiment gesloten coffeeshopketen assortiment jef martens analyse wietproef loting project c
- Advertentie -

Dankzij een tip vernamen we dat Cannamax en Fyta uit Waalwijk zijn bevestigd als de vierde en vijfde telers voor het Experiment Gesloten Coffeeshopketen. Coffeeshops in de deelnemende gemeenten hebben inmiddels bevestiging gekregen van deze vijf telers en ze kunnen nu contact opnemen.

Cannamax bevestigd als teler wietexperiment

Voorheen was het nog onduidelijk wat de situatie is rondom Cannamax, maar dankzij het zien van een email die verstuurd is door het programmateam Experiment Gesloten Coffeeshopketen van de overheid aan de deelnemende coffeeshops weten we het nu zeker: ook Cannamax is bevestigd als teler voor het wietexperiment.

Op de website van Cannamax valt, vrij vertaald, te lezen:

Cannamax B.V. doet mee aan het Nederlandse cannabislegalisatie-experiment. Het bedrijf heeft op 24 juni 2021 zijn vergunning gekregen en is nu volop in voorbereiding. Over enkele maanden start de bouw van de teelt- en productiefaciliteit in de gemeente Lingewaard. De verkoop van high-end cannabisproducten begint naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022.

Zeker van locatie in de gemeente Lingewaard is Cannamax alleen nog niet.

Fyta bevestigd als teler wietproef

Opvallender is dat ook Fyta Group uit Waalwijk bevestigd is als teler. In oktober 2020 zei de rechter nog dat Fyta medicinale cannabis mocht gaan kweken zonder opiumontheffing. Daarmee hield de rechtsgang niet op, want het bedrijf kreeg op de dag dat ze voor de rechter stonden een inval van de politie die werd afgeblazen door de rechter. Het uiteindelijke oordeel was dat ze niet zomaar medicinale cannabis mochten gaan kweken.

Maar het bleek dus niet allemaal voor niets, want ze mogen aan de slag als teler voor het wietexperiment.

Wanneer meer namen bekend worden, zullen we het uiteraard zo snel mogelijk proberen te melden.

Eerder werden al The Growery bevestigd, evenals Cookies en Linsboer B.V. (The Plug).