Gemeente Smallingerland geeft update aan coffeeshopbeleid

Personeel coffeeshops Smallingerland moet verplicht op cursus en er is een aanvraagprocedure voor een coffeeshop opgesteld in het geval er een weg valt.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

De gemeente Smallingerland heeft een paar wijzigingen doorgevoerd aan het coffeeshopbeleid, waaronder dat het personeel van de twee coffeeshops in de gemeente verplicht op cursus moet.

Personeel coffeeshops Smallingerland verplicht op cursus, aanvraagprocedure coffeeshop opgesteld

De Leeuwarden Courant meldt dat het coffeeshopbeleid een toevoeging heeft gekregen, waardoor het personeel van de twee coffeeshops nu verplicht wordt om een training te volgen waardoor ze hun klanten beter kunnen informeren over drugsgebruik en gezondheidsrisico’s. Een belangrijke eerste stap zou bijvoorbeeld kunnen zijn om cannabis niet te mengen met tabak, maar het in de plaats daarvan puur te roken of nog beter: te verdampen of te eten als een edible.

beter kunnen informeren over drugsgebruik en gezondheidsrisico’s

Ook relevant voor het coffeeshopbeleid is dat er een aanvraagprocedure is opgesteld, mocht een van de twee coffeeshops komen te verdwijnen. Eerder werd een een coffeeshophouder uit Drachten, dat ligt in de gemeente Smallingerland en dus een van de twee coffeeshops is, schuldig zonder straf bevonden in een rechtszaak over de voorraad.

Belangrijk detail is dat de gemeente daarmee niet de deur open zet voor meer coffeeshops, maar alleen voor het geval er eentje wegvalt.

Wietexperiment teler zal zich waarschijnlijk vestigen in de gemeente

Verder ziet het er naar uit dat er één beoogd teler in het wietexperiment zich zal vestigen in Smallingerland. De burgemeester ziet een kwekerij namelijk wel zitten. Daar moet weer overigens weer bij worden opgemerkt dat deze teler niet zal leveren aan de twee coffeeshops, maar aan de coffeeshops uit de deelnemende gemeenten in het wietexperiment.