Cannamax nog niet zeker van locatie in gemeente Lingewaard

De gemeente Lingewaard heeft beoogd wietexperiment teler Cannamax teruggefloten omdat ze het beoogde perceel nog niet hebben aangekocht.

0
aanmelden wietproef wietexperiment etten-leur project c grow solutions experiment gesloten coffeeshopketen drachten
- Advertentie -

De gemeente Lingewaard heeft Cannamax, een van de beoogde tien telers in het Experiment Gesloten Coffeeshopketen, teruggefloten omdat ze het beoogde perceel nog niet hebben aangekocht. De verkoper? De gemeente.

Update, 10 september 2021: Cannamax bevestigd als teler voor Experiment Gesloten Coffeeshopketen

Cannamax nog niet zeker van perceel in gemeente Lingewaard

Die onthulling kwam gisteren aan het licht dankzij De Gelderlander. Die onthulde dat het perceel nog niet is aangekocht en er nog over na wordt gedacht door de verkoper, de gemeente Lingewaard, of ze het wel willen verkopen aan Cannamax.

De gemeente zou al akkoord zijn met de plannen van Cannamax

Maar zoals De Gelderlander terecht stelt, gaat het hier om de legale kweek van cannabis. Ook al is het daarbuiten technisch gezien nog altijd illegaal. De gemeente zou al akkoord zijn met de plannen van Cannamax, maar de vraag is nu of het ook echt op dit perceel mag en gaat gebeuren.

Volgens De Gelderlander bestaat ook de mogelijkheid dat de gemeente overruled zal worden door door het ministerie van Justitie ‘via een zogenaamde aanwijzing, waarbij het plan móet worden doorgezet.’

Het zou gaan overigens om een perceel van 120 bij 270 meter (zo’n 32400 vierkante meter), waar ze naast de wiet ook bepaalde delen hebben aangewezen voor het produceren van hasj. Evenals ruimte voor het onderhouden van de moederplanten.

Tot dusver drie bevestigde telers voor het wietexperiment

Tot dusver zijn er drie bevestigde telers, waaronder de eerste twee Cookies en Linsboer B.V. (The Plug), en de pas recentelijk bevestigde derde teler The Growery. Cannamax werd aanvankelijk gemeld als de derde bevestigde teler door De Gelderlander, maar enkele dagen later weersprak Omroep Gelderland deze berichtgeving. Met de berichtgeving van deze week, lijkt daar wel iets in te zitten.