Cannamax in Lingewaard derde bevestigde teler Experiment Gesloten Coffeeshopketen?

Cannamax is een samenwerking tussen vijf bedrijven, waaronder een orchideeën kweker.

0
aanmelden wietproef wietexperiment etten-leur project c grow solutions experiment gesloten coffeeshopketen drachten
- Advertentie -

Vandaag maakte De Gelderlander bekend dat Cannamax in Lingewaard de derde bevestigde teler in het Experiment Gesloten Coffeeshopketen is geworden, nadat eerder al Cookies en Linsboer B.V. werden bevestigd.

Update, 10 september 2021: Cannamax bevestigd als teler voor Experiment Gesloten Coffeeshopketen

Update 18 juni: volgens Omroep Gelderland heeft Cannamax nog helemaal geen definitieve goedkeuring. Mede daarom dat we wel eens wachten met het overgaan tot publiceren, dat was aanvankelijk ook het idee met dit nieuws.

Update, 25 augustus: The Growery derde toegewezen wietexperiment teler na BIBOB traject

Cannamax kan aan de slag als teler van het Experiment Gesloten Coffeeshopketen in gemeente Lingewaard

De naam en intentie van Cannamax zong al eerder rond toen bekend werd op 20 mei dat de gemeente Lingewaard akkoord was met een teler, wat dus ging over deze teler. Op hun website valt te lezen, vrij vertaald:

Cannamax B.V. doet mee aan het Nederlandse cannabislegalisatie-experiment. Het bedrijf wacht op zijn definitieve vergunning en is bezig met de laatste voorbereidingen. Over enkele maanden start de bouw van de teelt- en productiefaciliteit. De verkoop van high-end cannabisproducten begint naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022.

Om veiligheidsredenen is de informatie op deze website zeer beperkt.

Wel is op de website ook een email adres te vinden om in contact te komen.

Het tweede kwartaal van 2022 is optimistisch, wat waarschijnlijk betekend dat het gaat om een al bestaande locatie en dat er niet een geheel nieuw pand uit de grond gestampt gaat worden.

Wat we kunnen verwachten

Volgens De Gelderlander zou Cannamax aan de slag gaan op het bedrijven- en tuinbouwgebied Next Garden, halverwege Bemmel en Huissen. Daar hebben ze aansluiting en toegang tot CO2 en een warmtenet als hulp bij de kweek. Evenals een biovergistingsinstallatie voor het afval. Verder schrijft De Gelderlander dat het een samenwerking is tussen vijf bedrijven, namelijk een ‘bloemenkwekerij in het Westlandse De Lier en nog vier bedrijven in de regio’s Rotterdam, Den Haag en Amsterdam in de sfeer van financiering en beveiliging’.

Onderzoek van cannabisindustrie.nl leverde op dat het een orchideeën kwekerij is.

Het lijkt er op dat deze partij kweekervaring heeft met een bepaalde luchtvochtigheid en een juiste waterbalans voor orchideeën, wat ook voor de kweek van cannabis belangrijk is. Dat is een trend die we in het buitenland vaker hebben gezien, waarbij cannabis bedrijven in zee gaan met orchideeën kwekers.