Gemeente Lingewaard akkoord met vestiging ingelote wietproef teler

Het zou gaan om een teler met Amerikaans moederbedrijf volgens De Gelderlander, maar een anonieme bron trekt dit in twijfel.

0
documentaireserie Cannabis helmond Project C
- Advertentie -

Gisteren maakte De Gelderlander bekend dat de gemeente Lingewaard akkoord is met de mogelijke vestiging van een ingelote teler die meedingt voor het Experiment Gesloten Coffeeshopketen.

Update, 10 september 2021: Cannamax bevestigd als teler voor Experiment Gesloten Coffeeshopketen

Update 17 juni: Cannamax in Lingewaard derde bevestigde teler Experiment Gesloten Coffeeshopketen

Lingewaard ziet wietexperiment teler wel zitten in de gemeente

Volgens het artikel zou het gaan om een teler met een Amerikaans moederbedrijf. Van de initiatieven bekend bij de redactie, vallen er direct een aantal daarmee af.

De ingelote telers zouden deze maand bevestiging krijgen

Update 21 mei: In het artikel wordt niet gerept over de naam van de teler. Maar een anonieme bron laat weten na publicatie van dit artikel dat het Amerikaanse gedeelte niet zou kloppen.

Hoe dan ook, de ingelote telers zouden deze maand bevestiging krijgen, zo werd gecorrespondeerd. Alhoewel het alweer bijna juni is. Daarnaast blijkt uit correspondentie met de overheid dat deze initiatieven bij aanwijzing wel degelijk dat bekend mogen maken. Daarvoor kunnen ze altijd contact met ons opnemen en dan kunnen we kijken hoe en wat.

Bezwaar Project C afgewezen

Dit nieuws was niet het enige nieuws over het wietexperiment deze week, ook werd aan de redactie gemeld dat het bezwaar van Project C is afgewezen. Dat betekent echter niet dat de bezwaren ten einde zijn. De verwachting is dat er meer kans van slagen is na de definitieve toewijzing. Hoe dan ook, we blijven het in de gaten houden en zodra er iets te melden is ga je het zeker weten op deze website vinden.