Japan gaat beperkt medicinale cannabis producten en productie toestaan

Het land kon niet achterblijven in vergelijking met andere landen.

0

Ook Japan lijkt voorzichtig om. Volgens de publieke omroep NHK zal het Japanse ministerie van Volksgezondheid, Arbeid en Welzijn, na maandenlange discussie, het gebruik van geneesmiddelen die cannabis als ingrediënt bevatten, in Japan goedkeuren.

Japan heeft het niet zo met drugs en zeker niet met cannabis, daarom komt de stap dan ook enigszins onverwachts. Zelfs kleine beetjes voor persoonlijk gebruik worden er nog als een grote misdaad behandeld. Dat het dan in zeer beperkte vorm tot uitvoering komt, is ergens dan weer wel volgens de verwachting.

Japan kan er niet meer om heen en gaat beperkt medicinale cannabis toestaan

Het land kon niet achterblijven in vergelijking met andere landen. Eerder dit jaar vormde het ministerie in kwestie een commissie die het moest gaan onderzoeken. Voornamelijk voor bij epilepsie, tegen pijn en voor kankerpatiënten.

Het land kon niet achterblijven in vergelijking met andere landen

De verandering vereist wel een aantal wijzigingen in de Japanse Cannabis Controlewet, die momenteel het gebruik en de invoer van dergelijke medicijnen verbiedt. Door het verbod op te heffen zouden Japanse farmaceutische makers, met de juiste vergunning, ook zelf medicatie op basis van medicinale cannabis mogen produceren.

Dit betekent echter niet dat cannabis in alle vormen en toepassingen zal worden gedecriminaliseerd. Het is waarschijnlijk dat de herziening het gebruik van cannabis alleen voor specifieke medische aandoeningen mogelijk maakt, en ‘angst’ (anxiety) komt mogelijk niet in aanmerking, gezien de relatieve afkeer van het Japanse medische systeem om psychische problemen met medicatie te behandelen. Evenzo zal de opheffing van het verbod internationale reizigers niet toestaan ​​om zo veel mogelijk op cannabis gebaseerde geneesmiddelen in je koffer naar Japan mee te nemen, net zoals je niet door de douane kunt komen met een koffer vol andere medicijnen waarvoor een recept binnen Japan nodig is.

Veranderingen in Azië

Eerder maakte onze huisanalist Jef Martens al eens een analyse van de cannabisindustrie in Thailand naar aanleiding van het bijwonen van het Cannabis Business Asia 2021 Online Event. Er komt dus eindelijk ook beweging in Azië, wat lang niet het geval is geweest en vooral de zware straffen hier bekend waren.

Cannabis Industrie Awards 2023