Cannabis referenda in meerdere steden en counties in Wisconsin in november

De resultaten zullen echter niet bindend zijn, maar kunnen wel een indicatie zijn van de populariteit van een dergelijke wetswijziging. 

0
Wisconsin Tony Evers cannabis legalisatie medicinale
- Advertentie -

Kiezers in Wisconsin die in minstens zes steden en county’s wonen zullen bij de verkiezingen in november worden gepolst of ze het legaliseren, belasten en reguleren van cannabis steunen op een manier die vergelijkbaar is met alcohol. De resultaten zullen echter niet bindend zijn, maar kunnen wel een indicatie zijn van de populariteit van een dergelijke wetswijziging.

Raadgevende referenda om de publieke opinie over legalisatie te peilen

In de afgelopen weken hebben lokale overheden in de county’s Dane, Eau Claire en Milwaukee, samen met de steden Appleton, Kenosha en Racine, raadgevende referenda goedgekeurd die bedoeld zijn om de publieke opinie over legalisatie te peilen. Dat kan helaas niet de gehele staat worden voorgelegd, want Wisconsin staat geen referenda toe die invloed hebben op de hele staat zoals wel bijvoorbeeld Missouri dat heeft.

Volgens de huidige staatswetgeving van Wisconsin is het bezit van cannabis strafbaar met een boete van maximaal $ 1.000 en tot zes maanden gevangenisstraf voor een eerste overtreding. Mensen die zijn veroordeeld voor een volgend misdrijf, kunnen worden vervolgd voor een misdrijf, bestraft met een boete van maximaal $ 10.000 en een gevangenisstraf van maximaal drie en een half jaar.

Gouverneur Wisconsin wil cannabis legaliseren en zou plan introduceren

De Democratische gouverneur van Wisconsin Tony Evers liet vorig jaar weten dat hij zou voorstellen om cannabis te legaliseren als onderdeel van de staatsbegroting die dezelfde maand zou worden gepresenteerd – een plan dat $ 166 miljoen aan inkomsten zou kunnen genereren die zouden worden gebruikt om plattelandsscholen en programma’s voor gemarginaliseerde gemeenschappen te financieren.

Een door de Republikeinen geleide wetgevende commissie heeft het cannabis gedeelte echter uit de wetgeving verwijderd. Democraten probeerden de bepalingen weer toe te voegen via een amendement, maar de Republikeinen blokkeerden het.