Amerikaanse Curaleaf neemt 55% over van Duitse Four 20 Pharma

Curaleaf sorteert met de overname van Duitse Four 20 Pharma voor op de aanstaande regulering van recreatieve cannabis in Duitsland.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

Het Amerikaanse Curaleaf Holdings, Inc. kondigde eerder deze week in een persbericht aan dat Curaleaf International Holdings Limited, de Europese holding van het bedrijf, een definitieve overeenkomst heeft getekend om een ​​belang van 55% te verwerven in Four 20 Pharma GmbH, een Duitse producent en distributeur van medicinale cannabis met volledige EU-GMP & GDP-licentie met een eigen productlijn.

Curaleaf sorteert voor op de aanstaande regulering van recreatieve cannabis in Duitsland

De unieke samenwerking creëert een strategisch pad voor Curaleaf om binnen twee jaar na het begin van de legalisatie van cannabis in Duitsland volledige controle te verwerven over Four 20 Pharma en zorgt voor afstemming tussen Curaleaf en het huidige managementteam van Four 20 Pharma om snel een best-in-class Duitse business en een sterk platform voor de uiteindelijke markt voor volwassen gebruik in Duitsland. Duitsland vertegenwoordigt momenteel de grootste markt voor medicinale cannabis in Europa, met een totale adresseerbare markt van meer dan € 200 miljoen in 2022 en zal naar verwachting tegen het einde van 2024 groeien tot bijna € 1 miljard via legalisatie voor gebruik door volwassenen, die naar verwachting eind 2023 of begin 2024.

Four 20 Pharma is een van de grootste cannabisbedrijven in Duitsland, met een marktaandeel van meer dan 10%. Vanaf het begin heeft Four 20 Pharma zich gericht op het op de markt brengen van toppen van topkwaliteit.

“(…)klaar om te profiteren van de mogelijkheden voor gebruik door volwassenen naarmate de regelgeving begint te ontsluiten(…)”

Boris Jordan, uitvoerend voorzitter van Curaleaf, verklaarde in het persbericht: “Door samen te werken met Four20 Pharma, zullen de Europese activiteiten van Curaleaf onmiddellijk extra kritische massa krijgen en in een superieure positie verkeren om te profiteren van de versnellende trends op de Europese cannabismarkt. De kans in Europa kan niet worden onderschat, en Curaleaf onderscheidt zich op unieke wijze van andere Amerikaanse MSO’s door onze reeds aanzienlijke aanwezigheid als het grootste en meest gelicentieerde cannabisbedrijf in Europa. Met kweekfaciliteiten in Portugal, productiefaciliteiten in Spanje en het VK en een snel groeiend aantal patiënten in heel Europa, met name in het VK, beident Curaleaf het hele legale cannabis-ecosysteem en is ook klaar om te profiteren van de mogelijkheden voor gebruik door volwassenen naarmate de regelgeving begint te ontsluiten. Deze strategische transactie onderstreept verder onze ambitie om de belangrijkste speler op de Europese markt en het toonaangevende wereldwijde cannabisbedrijf te zijn.”

“(…)zodanig is Four 20 Pharma uniek gepositioneerd om te profiteren van de omschakeling van Duitsland van een medische markt naar een markt voor volwassen gebruik(…)”

Miles Worne, President van Curaleaf International, zei in het persbericht: “Four 20 Pharma is een toonaangevende Duitse distributeur met een merkproduct waar consumenten dol op zijn. Ze hebben een aanzienlijk marktaandeel veroverd in Duitsland door producten in te kopen bij top EU-GMP-gecertificeerde leveranciers over de hele wereld en sterke banden opbouwen met Duitse medische consumenten door toppen van de hoogste kwaliteit te leveren in een gelijknamig merkaanbod. Als zodanig is Four 20 Pharma uniek gepositioneerd om te profiteren van de omschakeling van Duitsland van een medische markt naar een markt voor volwassen gebruik en we zijn verheugd om samen te werken met hun getalenteerde managementteam.”

Torsten Greif, Managing Partner van Four 20 Pharma, verklaarde in het persbericht: “We hebben mogelijke partners onderzocht om onze claim in de toekomstige Duitse en Europese cannabismarkten te vestigen, en in Curaleaf weten we dat we de onbetwiste leider en de beste partner hebben gevonden. Van aan het begin van onze gesprekken was het duidelijk dat ze onze strategische visie ondersteunden en onze autonomie en ondernemende aanpak respecteerden. Volledige toegang tot de enorme kennis en activa van het Curaleaf-team zal onze toekomstige groeiprojecten versnellen en ons bedrijf helpen naar de volgende niveau.”

Thomas Schatton, Managing Partner van Four 20 Pharma, voegt hieraan toe: “Curaleaf deelt onze waarden van klanttoewijding en toewijding aan productkwaliteit, en we zijn ongelooflijk enthousiast over onze toekomst samen. Het team van Four 20 is verheugd om gebruik te kunnen maken van Curaleaf’s bewezen R&D-expertise om ons te helpen de beste kwaliteitsproducten te blijven leveren aan onze medische patiënten en de veelbelovende toekomstige markt voor gebruik door volwassenen.”