Justitieminister Duitsland: implementatie legalisatie wetsvoorstel begin 2023

De legalisering van cannabis in Duitsland is mogelijk al een feit begin 2023 als we de justitieminister mogen geloven.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

Het wordt steeds spannender als we de berichten van onze oosterburen mogen geloven. Nadat we vorige week nog hadden te melden dat de gezondheidsminister van Duitsland liet weten dat presentatie van het cannabis legalisatie wetsontwerp in Duitsland zal plaatsvinden in de tweede helft van dit jaar, liet deze week juist de justitieminister weten dat het realistisch haalbaar is dat het wetsvoorstel al begin 2023 geïmplementeerd zal worden.

Legalisering van cannabis in Duitsland is mogelijk al een feit begin 2023

Dat deed de minister van de FDP partij onder meer door middel van onderstaande Tweet en artikel:

Vrij vertaald:

De legalisatie van cannabis komt eraan. Karl Lauterbach wil in 2022 een wetsontwerp indienen. Het is realistisch mogelijk om de wet in het voorjaar van 2023 te implementeren. We proberen het zelfs eerder te doen: het duurt meestal zes tot negen maanden voordat zo’n wet wordt aangenomen.

Duitsland pakt door, Nederland blijft achter

Het ziet er dus echt naar uit dat Duitsland eerder cannabis gaat legaliseren dan wij hier in Nederland. Mogelijk zal er nog steeds wel eerder legale wiet, alhoewel dat nog valt te betwisten want zodra je het buiten de coffeeshop brengt is het weer illegaal, via het experiment gesloten coffeeshopketen op de markt zijn gekomen in de tien gemeenten. Anderzijds, is het ook weer niet zo dat er direct in Duitsland kan worden overgegaan tot het verkopen van cannabis voor recreatieve doeleinden.

Wel zouden ze direct het toestaan van cannabis thuisteelt in kunnen voeren. Die Grünen en de FDP zien cannabis thuisteelt in Duitsland wel zitten namelijk als onderdeel van de aanstaande regulering bleek recentelijk. En ook bij de SPD is er beweging.

Hoe dan ook, onze oosterburen zijn voortvarend bezig en we kunnen alleen maar hopen dat ze opschieten. Daarna volgt mogelijk de rest van de EU en de rest van de wereld niet snel daarna.